Deze Belgische aandelen gaan nog ex-dividend in 2023 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 11 oktober 2023

Deze Belgische aandelen gaan nog ex-dividend in 2023ex- dividend agenda aandelen belgie Q4 van 2023

In oktober en november van 2023 zullen nog een aantal aandelen uit België ex-coupon noteren. Bekijk de dividendkalender en constateer welke beleggingen nog een dividend betalen de komende weken en maanden. Dat zijn niet de minste namen, met onder meer Melexis, Ageas en KBC.

Het is geen verrassing dat het momenteel erg rustig is op dividendgebied, aangezien ook de meeste Belgische beursgenoteerde bedrijven slechts één keer per jaar een dividend betalen. Vaak gebeurt dat in april of mei dus dat betekent nog even wachten voor de meeste beursfondsen die in 2024 pas weer gaan uitkeren. 

Toch zijn er ook in 2023 nog een aantal aandelen die nog dividend uitkeren en die hebben wij hieronder op een rijtje gezet, precies zoals u het natuurlijk ook altijd kunt terugvinden in de uitgebreide dividendagenda van dividendnieuws.be. 

Het onderstaande dividendschema voor de maanden oktober en november komt dan ook rechtstreeks van de 'grote' dividendkalender die via de bovenstaande link kan worden geraadpleegd. Hieronder ziet u de aandelen die nog ex-coupon noteren in 2023, of juist, zoals vastgoedfonds Shurgard, recent nog ex-dividend zijn gegaan. Door de klikken op de naam van het aandeel komt u automatisch terecht bij het desbetreffende nieuwsbericht met meer informatie over het dividend.

EX-DIVIDEND BELGIË OKTOBER 2023
  • 3 oktober: Shurgard Self Storage | ex-dividend voor €0,58 per aandeel (gelijk)
  • 13 oktober: Aandeel Immo Moury | ex-dividend voor €1,80 per aandeel (gelijk)
  • 17 oktober: Melexis | ex-dividend voor €1,30 interim per aandeel (gelijk)
  • 25 oktober: Ageas | ex-dividend voor €1,50 interim per aandeel (gelijk)
EX-DIVIDEND BELGIË NOVEMBER 2023
  • 2 november: Aandeel Exmar | ex-dividend voor €1,00 speciaal dividend
  • 2 november: Aandeel Exmar | ex-dividend voor €4,40 interim dividend (+363%)
  • 13 november: Aandeel KBC Groep | ex-dividend voor €1,00 interim
Deze week dus nog gaat het Belgische vastgoedfonds Immo Moury ex-coupon voor een dividend van €1,80 bruto per aandeel. Dat is net als vorig jaar weer een hoge uitkering voor aandeelhouders met een dividendrendement van 5,1% bruto op een beurskoers van €35,00 per aandeel Immo Moury. Dit jaar verliest Immo Moury ruim 12% op de beurs in Brussels.

In de tweede helft van oktober volgen dan nog twee bekende namen met chipper Melexis en verzekeraar Ageas, beide opgenomen in de befaamde BEL20-index. Voor Ageas gaat het om een onveranderd interim dividend van €1,50 bruto per aandeel, wat bij een beurskoers van €39,03 een zeer hoog dividendrendement van 7,7% geeft. Het aandeel Ageas daalt in 2023 nu 2,2%. Halfgeleidermaker voor onder meer de auto-industrie Melexis betaalt eveneens een gelijk interim dividend van in dit geval €1,30 bruto per aandeel. Voor Melexis, dat in 2023 op 6,7% koerswinst staat, is het dividendrendement nu 4,2% bruto bij een beurskoers van €84,40. 

In november 2023 volgen dan nog de dividenden van Exmar en KBC Groep. Beide bedrijven zijn zonder meer opvallend te noemen, Exmar omdat het extreem veel uitkeert en een ongekend hoog dividendrendement van bijna 50% heeft op papier, wat natuurlijk voort komt uit het lopende overnamebod, en KBC, dat altijd al zeer veel dividend uitkeert en nu nog altijd een dividendrendement van 6,9% heeft. Het interim dividend van KBC bedraagt €1,00 bruto per aandeel. Een derde aandeel wat niet in de agenda staat maar wel notering in Brussel heeft, is staalbedrijf Aperam, dat ook in november ex-coupon noteert maar de hoofdnotering in Amsterdam (Nederlandse beurs) heeft.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE