Immo Moury: Derde Opeenvolgend Jaar met €1,80 Bruto Dividend per Aandeel | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 29 augustus 2023

Immo Moury: Derde Opeenvolgend Jaar met €1,80 Bruto Dividend per AandeelImmo Moury logo dividendnieuws.be

Ontdek het laatste nieuws over het Belgische vastgoedfonds Immo Moury. Voor het derde jaar op rij zal het aandeelhouders verblijden met een bruto dividend van €1,80 per aandeel. Lees verder voor alle details over het dividendrendement, ex-coupon datum en meer.

Immo Moury's Opeenvolgend Dividend

Immo Moury, een vooraanstaand Belgisch vastgoedfonds, zet zijn traditie voort door voor het derde opeenvolgende jaar een bruto dividend van €1,80 per aandeel uit te keren aan zijn aandeelhouders. De ex-coupon datum staat gepland op 13 oktober 2023. Bij een beurskoers van €39,40 biedt dit een aantrekkelijk dividendrendement van 4,6% bruto.

Geschiedenis en Huidige Status

Het aandeel Immo Moury heeft in juli 2023 het dividend aangekondigd voor het recentste boekjaar, dat steevast eindigt in maart. De portefeuille van het bedrijf bestaat hoofdzakelijk uit vastgoed in de regio Luik, Waals-Brabant en Brussel. Dit jaar zal het op 13 oktober ex-dividend gaan voor €1,80 per aandeel, hetzelfde bedrag als vorig jaar. Dit markeert het derde jaar op rij met een consistent bruto dividend van €1,80 per aandeel.

Dividendgeschiedenis en Vooruitzichten

Ondanks dat dit dividendniveau gelijk blijft, herinnert de geschiedenis van Immo Moury ons aan tijden van hogere dividenden. In zijn hoogtijdagen rond 2008 genoten aandeelhouders van een royaal dividend van €3,29 bruto per aandeel. Sindsdien is het dividend driemaal verlaagd naar het huidige niveau van €1,80 per aandeel, zonder enige verhogingen. Dit roept vragen op over de toekomstige trend van de dividenden voor de aandeelhouders.

Dividendrendement en Belastingen

Met een beurskoers van €39,40 biedt het aandeel Immo Moury een dividendrendement van 4,6% bruto. Na aftrek van de Belgische (dividend)belasting blijft een netto dividend van €1,26 per aandeel over, dat aan investeerders zal worden uitbetaald op 17 oktober 2023. Het is echter belangrijk op te merken dat Immo Moury een klein beursfonds is, met een marktkapitalisatie van slechts €18,2 miljoen.

Conclusie

>Immo Moury blijft consistent met zijn dividenduitkering van €1,80 bruto per aandeel, voor het derde jaar op rij. Terwijl aandeelhouders kunnen genieten van een aantrekkelijk dividendrendement, werpt de geschiedenis van dividendverlagingen vragen op over de toekomstige stabiliteit van de uitkeringen. Met alle gegevens in overweging genomen, blijft Immo Moury een opmerkelijke speler op de Belgische markt, zij het met enige voorzichtigheid gezien zijn kleine marktkapitalisatie.

Immo Moury, voluit Immo Moury Sicaf Immobiliere Publique de Droit Belge SCA, is een vastgoedbedrijf dat investeert in commercieel vastgoed, kantoorgebouwen, residentieel vastgoed en industrieel vastgoed. De panden van het bedrijf liggen voornamelijk in de regio Luik en bij Brussel. Immo Moury heeft een notering aan Euronext Brussels met ISIN: BE0003893139.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE