Interim dividend aandeel KBC Groep ook €1,00 in 2023 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 14 augustus 2023

Interim dividend aandeel KBC Groep ook €1,00 in 2023kbc logo

Voor het derde jaar op rij zal KBC Groep een interim dividend van €1,00 bruto per aandeel uitbetalen aan investeerders. De Belgische bank/verzekeraar noteert in november 2023 ex-coupon en het dividendrendement blijft zeer hoog met naar schatting ruim 6%.

KBC Groep rapporteerde op 10 augustus 2023 de resultaten over het tweede kwartaal van 2023, waarbij tevens het interim dividend bekend gemaakt werd. De kwartaalresultaten werden overigens slecht ontvangen door beleggers, want het aandeel noteerde kort na opening ruim 6% lager in Brussel. Per maandag 14 augustus resteert nog wel een rendement van 8% dit jaar voor KBC, dat naast dividend ook eigen aandelen wil gaan inkopen, met de aankondiging van een terugkoopprogramma van maximaal €1,3 miljard.

dividendhistorie aandeel kbc
Het 'reguliere dividend' van KBC schommelde flink de laatste jaren
(klik op tabel voor grotere versie)

Het belangrijkste blijft natuurlijk het dividend en dat blijft voor het derde jaar op rij gelijk op €1,00 bruto per aandeel. We hebben het natuurlijk over het interim dividend van KBC Groep, dat in het tweede kwartaal van 2023 een nettowinst van 966 miljoen euro behaalde. In het persbericht van KBC lezen we dat "in overeenstemming met ons algemene dividendbeleid zullen we in november 2023 ook een interim-dividend van 1 euro per aandeel uitkeren als voorschot op het totale dividend over het boekjaar 2023". Een ex-coupon datum is nog niet bekend gemaakt, maar doorgaans betaalt KBC het interim dividend pas in november.

In de voorgaande jaren volgde na het interim dividend van €1,00 bruto per aandeel (wat na aftrek van Belgische dividendbelasting netto €0,70 dividend geeft) telkens een slotdividend van €3,00 bruto per aandeel. Samen geeft dat €4,00 dividend voor beleggers in KBC Groep op jaarbasis wat weer resulteert in een dividendrendement van 6,2% bruto bij een koers van €65. Op jaarbasis keert KBC nu naar schatting zo'n €1,67 miljard in totaal uit aan alle aandeelhouders bij elkaar. 

KBC Groep NV (ISIN: BE0003565737) is actief is in de bank-, verzekerings- en vermogensbeheersector. De activiteiten van worden uitgevoerd middels de volgende divisies: België (retail en private banking en verzekeringen, vermogensbeheer en private banking in België); Midden- en Oost-Europa en Rusland (retailbankverzekeringen en merchantbankactiviteiten in Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Polen, en  bankverzekeringen, leasing, vermogensbeheer en factoring in Bulgarije); Merchant Banking (corporate banking en marktactiviteiten in Europa), en Shared Services and Operations (ondersteuning en producten leveren aan andere bedrijfseenheden).


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE