Aandeelhouder Exmar onvangt gigantisch dividend van €5,40 bruto | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 3 oktober 2023

Aandeelhouder Exmar onvangt gigantisch dividend van €5,40 brutoaandeel exmar zeer hoog dividend 2023

Het aandeel Exmar zal op 2 november 2023 ex-coupon noteren voor in totaal €5,40 dividend. Bij een beurskoers van €11,10 is het dividendrendement gigantisch met bijna 49%.

Olie-opslag bedrijf Exmar, dat de laatste jaren toch al bekend stond om de hoge dividendbetalingen, en mede daardoor één van de grote uitblinkers was op de beurs, gooit momenteel hoge ogen met een onwaarschijnlijk hoge uitkering van in totaal €5,40 die gepland staat voor 6 november 2023. Het betreft een gewoon dividend van €4,40 én een speciaal dividend van €1,00 bruto per aandeel.

Welnu, een jaar geleden, in november 2022, bedroeg het interim dividend van Exmar nog €0,95 bruto per aandeel, wat later werd gevolgd door een slotuitkering van €1,00 (mei 2023). Bij elkaar was dat dus €1,95 bruto dividend wat al een onvoorstelbaar hoog rendement van 17,6% geeft op de huidige beurskoers.

EXTREEM HOOG DIVIDEND EXMAR VANWEGE SITUATIE SAVAREX

Waarom kan het dividend dit jaar dan van €0,95 naar €4,40 én wordt er ook nog eens €1,00 als extra/speciaal dividend uitgekeerd? Dividendnieuws.be zocht het voor u uit, want een dividendrendement van bijna 50% is natuurlijk niet normaal meer.

Wat is er nu precies aan de hand; Exmar ligt onder bod van Savarex, dat een prijs van €12,10 per aandeel wil betalen voor het Belgische bedrijf, waarbij wel het in mei uitbetaalde dividend nog wordt afgetrokken. Met andere woorden is de overnameprijs 'slechts' €11,10 per aandeel wat daarmee onder de huidige beurskoers ligt. Saverex is de holding vennootschap van de familie van Nicolas Saverys,  die actief is in de internationale scheepvaartindustrie. De voornaamste activiteit en het belangrijkste  activa bestanddeel van Saverex is haar deelneming in Exmar (momenteel heeft Nicolas Saverys 74,55% van de aandelen Exmar in bezit).

Op 21 september volgde de volgende ontwikkelingen en werd middels een persbericht van Exmar op verzoek van Savarex een buitengewone en een bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders bijeengeroepen. Op de Buitengewone Algemene Vergadering werden besluiten genomen om een specifieke alinea in de statuten te schrappen, de uitgiftepremie over te boeken naar een beschikbare rekening, en de Raad van Bestuur te machtigen voor de uitvoering. De Bijzondere Algemene Vergadering keurde uitkeringen aan aandeelhouders goed uit de beschikbare uitgiftepremie en een tussentijds dividend van respectievelijk €1,00 en €4,40 per aandeel.

Die dividenden van samen €5,40 bruto per aandeel zullen dus op 6 november 2023 uitbetaald worden aan aandeelhouders Exmar met ex-coupon datum 2 november 2023. Bij een beurskoers van €11,12 geeft dat 48,65% dividendrendement. Netto gaat het om betalingen van €1,00 en €3,08 per aandeel.

Exmar NV (BE0003808251) is een in België gevestigd bedrijf dat zich bezighoudt met de exploitatie en eigendom van vloeibaar aardgas (LNG) en vloeibaar petroleumgas (LPG) Carrier. De activiteiten van de Vennootschap zijn onderverdeeld in vier bedrijfssegmenten: LPG, LNG, Offshore en Services. Het LPG-segment omvat het transport van vloeibaar petroleumgas, ammoniak en andere petrochemische gassen via de Midsize, Very Large Gas Carrier (VLGC) en onder druk staande vloot. Het LNG-segment omvat het transport van vloeibaar aardgas. Het Offshore-segment omvatte activiteiten in de offshore-industrie door het leveren van diensten en het leasen van materieel. Het segment Services omvat de gespecialiseerde ondersteunende diensten aan de olie- en gasindustrie, zoals scheepsmanagement en een reisbureau. Daarnaast biedt het bedrijf logistieke oplossingen voor de industrie, scheepvaart en energie voor transport, hervergassing en liquefactie binnen de olie- en gasindustrie. Exmar heeft sinds 2006 een beursnotering aan Euronext Brussels.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE