'ASML' van België Melexis houdt interim dividend 2023 op €1,30 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 3 augustus 2023

'ASML' van België Melexis houdt interim dividend 2023 op €1,30logo aandeel Melexis

Het Belgische halfgeleiderbedrijf Melexis, sectorgenoot van het Nederlandse ASML en daarmee een uniek aandeel in Brussel, betaalt opnieuw een halfjaarlijks dividend van €1,30 bruto per aandeel. 

De voorgaande jaren betaalde Melexis, dat zich specialiseert in chips voor automobielen, ook een interim dividend van €1,30 wat dan wel telkens werd gevolgd door een flink hoger slotdividend.

Wat dat aangaande kunnen investeerders dus ook voor boekjaar 2023 voorzichtig rekening houden met een hogere slotuitkering. Over boekjaar 2022 werd een interim dividend van €1,30 gevolgd door een flink hoger slotdividend van €2,20 bruto per aandeel. Het totale dividend over 2022 steeg zodoende met bijna 35% voor aandeelhouders Melexis.

Of het slotdividend over boekjaar 2023 ook fors wordt verhoogd valt nog te bezien en beleggers dienen nog te wachten tot volgend jaar februari. Wel is zeker en vast dat een interim dividend van opnieuw €1,30 bruto per aandeel zal worden betaald in cash aan investeerders, met ex-coupon datum 17 oktober 2023. Na aftrek van Belgische dividendtaksen resteert nog een netto dividend van €0,91 per aandeel Melexis, wat betaald wordt op de beleggingsrekening op 19 oktober 2023.

dividendgeschiedenis aandeel Melexis
Melexis verhoogt het dividend bijna elk jaar
(klik op afbeelding voor grotere tabel)

Bij een beurskoers van €96,60 (het aandeel Melexis daalt vandaag op 3 augustus 2023 met 3,8% na de jongste halfjaarcijfers) is het dividendrendement naar schatting 3,5% bruto. Volgens berekeningen van www.dividendnieuws.be betaalt Melexis jaarlijks nu zo'n €141 miljoen dividend in totaal. Dat valt in het niet bij het Nederlandse ASML, de chipgigant die inmiddels bijna €2,3 miljard dividend per jaar betaalt en bovendien een kwartaaldividend uitkeert aan beleggers.

Melexis maakt geavanceerde geïntegreerde halfgeleidercomponenten voor gebruik in auto-elektronicasystemen. Het bedrijf levert sensor-, communicatie- en driverchips met analoge en digitale uitgangen. Melexis telt 4 divisies: Sensoren, Actuatoren, Draadloos en Opto. De divisie Sensors bestaat uit de activiteiten Hal, Druk en Acceleratie. De divisie Actuators bestaat uit Motor Control IC's en Local Interconnect Network (LIN) -slaves. De Wireless-divisie biedt connectiviteits- en identificatieoplossingen op korte afstand met RF- (radiofrequentie) en RFID- (radiofrequentie-identificatie) IC's. De Opto-productlijn bestaat uit SensorEyeC, RainLight-sensoren, Automotive Imagers en andere. Het bedrijf is actief via haar dochterondernemingen en bijkantoren in België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Bulgarije, Oekraïne, de Verenigde Staten, Hong Kong, de Filippijnen en Japan. Melexis staat genoteerd op Euronext Brussels (MELE) en wordt verhandeld op de beurs onder ISIN-code BE0165385973.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE