Ex-coupon overzicht aandelen België voor oktober 2023 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 18 september 2023

Ex-coupon overzicht aandelen België voor oktober 2023ex coupon aandelen belgie oktober 2023

In oktober 2023 zullen nog ten minste 3 Belgische aandelen ex-coupon noteren. Eerst echter zal Colruyt nog ex-dividend gaan. We bekijken het dividendoverzicht voor Brussel voor oktober 2023.

Het dividendseizoen 2023 is inmiddels zo goed als voorbij met in de komende anderhalve maand nog wel vier aandelen uit België die ex-coupon zullen noteren. Vaak gaat het daarbij om aandelen die een halfjaarlijks dividend betalen, ofwel een tussentijds- en een slotuitkering, waarbij het interim dividend in de regel altijd al wordt betaald in de tweede helft van het jaar. 

EX-COUPON AGENDA BELGIË OKTOBER 2023

In België hebben we momenteel een vrij lege dividendagenda met eind deze maand als eerste nog supermarkt- en retailketen Colruyt, die het in 2023 uitstekend doet op de beurs en verschillende upgrades van analisten ontving, onder meer door J.P. Morgan, dat op 5 september een koopaanbeveling ('overweight') gaf voor Colruyt en juist adviseerde om de Nederlandse concurrent Ahold Delhaize te verkopen. Daarbij moeten we natuurlijk niet vergeten dat het aandeel Colruyt de laatste jaren dramatisch presteerde op de beurs en het dividend twee keer fors verlaagde. Het dividend van €0,80 dat op 3 oktober in cash (€0,56 netto na aftrek belastingen) wordt betaald ligt dan ook flink onder het niveau van 2021, toen er een record dividend van bruto €1,47 per aandeel werd uitgekeerd door Colruyt.

IN OKTOBER GAAN DEZE DRIE BELGISCHE AANDELEN EX-COUPON

In oktober krijgt het dividendseizoen in België nog een extra staartje met een drietal bekende namen die nog ex-dividend noteren. In het geval van Shurgard en Melexis gaat het om een halfjaarlijkse uitkering, ofwel een interim dividend. Bij Immo Moury is het de jaarlijkse uitkering over het gebroken boekjaar dat loopt tot eind maart. Het vastgoedfonds uit België heeft vanzelfsprekend het hoogste dividendrendement van het drietal met 4,8% bruto op een beurskoers van €37,20. 

Melexis, dat op 17 oktober 2023 ex-dividend gaat voor een gelijk interim dividend van €1,30 bruto per aandeel, heeft momenteel een dividendrendement van bruto 4,3% bij een beurskoers van €81,25. Dat is zeker voor een semiconductoraandeel een bijzonder hoog dividendrendement.

Tot slot hebben we nog Shurgard Self Storage, het zelfopslag vastgoedbedrijf, dat €0,58 bruto interim dividend uitkeert met ex-coupon datum 3 oktober 2023. Dat dividend van netto €0,406 in cash zal worden uitbetaald op 5 oktober 2023 en geeft een dividendrendement van 2,9% bij een koers van €39,93 voor het aandeel Shurgard, dat in 2023 op een verlies van bijna 7% staat in Brussel.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE