Nog één Belgisch aandeel (Befimmo) noteert ex-coupon in 2021 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 9 december 2021

Nog één Belgisch aandeel (Befimmo) noteert ex-coupon in 2021ex dividend belgie 2021
Befimmo gaat op 15 december 2021 ex-coupon
Op 15 december 2021 zal vastgoedaandeel Befimmo ex-coupon noteren aan Euronext Brussels.

Befimmo, een GVV (Gereglementeerde Vastgoed Vennootschap) is het laatste aandeel in België dat dit jaar nog een dividend betaalt. Wel staan er voor 2022 inmiddels als weer enkele Belgische aandelen op de ex-dividend kalender.

Het jaar is voorbij gevolgen op de beurs, met inmiddels nog slechts enkele weken aan handel op de beurs te gaan in 2021. Aan Euronext Brussels was het deze week nog zeer druk op dividendgebied met bijvoorbeeld gisteren nog dividendtopper Home Invest Belgium én Proximus die allebei ex-coupon noteerden. Op 7 december, een dag eerder, was het nog KBC Ancora dat ex-coupon ging in Brussel.


Na deze decemberpiek wordt het de komende weken zeer rustig wat betreft dividendbetalingen in België. Wij hebben momenteel nog slechts één aandeel in de agenda staan voor 2021.

BEFIMMO ALS LAATSTE AANDEEL EX-COUPON IN 2021

Vastgoedfonds Befimmo zal op 15 december 2021, volgende week woensdag, als allerlaatste Belgische aandeel ex-coupon noteren. Befimmo betaalt een interim dividend van €1,26 per aandeel. Aandeelhouders ontvangen twee dagen later, op 17 december het netto dividend (na aftrek van belasting) van €0,882 per aandeel. 

Normaal gesproken zal Befimmo volgend jaar mei ook nog een slotdividend uitkeren aan aandeelhouders, die momenteel een geschat dividendrendement van 5,6% bruto ontvangen op hun aandelen. Aandeelhouders van de Belgische vastgoedbelegger Befimmo ontvangen volgende week dus een interim dividend van €1,26 bruto per aandeel. Onlangs nog liet Befimmo nog weten voor heel 2021 ten minste €1,68 bruto dividend te willen uitkeren.

DIVIDEND AGENDA BELGIË 2022: SOLVAY EN VASTGOED

Na Befimmo hebben wij in 2021 geen aandelen in België meer op de agenda staan die nog ex-coupon zullen noteren. Wel is al van flink wat Belgische aandelen bekend wanneer ze hun dividend in 2022 zullen gaan betalen. Een blik op de dividendkalender van dividendnieuws.be leert ons dat ten minste vijf aandelen met notering aan Euronext Brussels in 2022 ex-coupon zullen noteren en dit inmiddels ook officieel bekend gemaakt hebben.

De meest bekende naam is hier natuurlijk Solvay, dat op 13 januari het eerste aandeel in België is dat in 2022 weer ex-coupon noteert. Zoals bekend betaalt het chemiebedrijf halfjaarlijks een dividend, ofwel later in 2022 zal er nog een slotuitkering volgen. Het tussentijds dividend van €1,50 bruto per aandeel zal op 17 januari 2022 worden uitbetaald aan aandeelhouders Solvay, die netto €1,05 per aandeel ontvangen. Solvay heeft momenteel een dividendrendement van 3,7% bruto. Solvay werd door J.P. Morgan enkele dagen geleden nog bestempeld als 'top pick' voor 2022.


Andere Belgische aandelen die in 2022 ex-coupon zullen noteren zijn allemaal vastgoedfondsen: hoog dividend aandelen Ascencio (februari), Intervest Offices, Aedifica, en Xior Student Housing (allemaal in mei). In de dividendkalender zullen wij de nieuwe ex-coupon datums altijd zo snel mogelijk toevoegen.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE