Aandeel Intervest betaalt hoog dividend van €1,53 in 2022 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zondag 14 november 2021

Aandeel Intervest betaalt hoog dividend van €1,53 in 2022Intervest dividend 2021
Het dividendrendement van Intervest is 5,7%
Vastgoedfirma Intervest Offices & Warehouses uit België keert in 2022 wederom een dividend van 1,53 euro bruto uit. Daarmee blijft het dividend gelijk aan de voorgaande jaren.

Het dividendrendement van Intervest blijft hoog. De ex-coupon datum is in mei 2022.

Intervest Offices & Warehouses zal over boekjaar 2021 een dividend van bruto €1,53 per aandeel uitkeren, waarvan aandeelhouders dan netto €1,071 per aandeel uitbetaald zullen krijgen. Het dividendrendement van Intervest Offices & Warehouses is 5,7% bij een beurskoers van €26,75.

Op 8 november kwam Intervest met resultaten over het derde kwartaal van 2021, waarin de EPRA winst per aandeel steeg met 10% naar €1,30 per aandeel. De bezettingsgraad van Intervest Offices & Warehouses steeg met 1% naar 94% en bovendien werd de outlook voor het dividend herhaald.

Intervest bevestigde dan ook het beoogde brutodividend van €1,53 per aandeel voor 2021, wat gelijk is aan het dividend dat dit jaar werd uitbetaald over 2020. In het persbericht lezen we het volgende over het dividend: "Intervest heeft de intentie om een brutodividend voor boekjaar 2021 op hetzelfde peil als voor boekjaar 2020, namelijk € 1,53 per aandeel, voorop te stellen. Dit betekent een bruto dividendrendement van 6,5% op basis van de slotkoers van het aandeel op 30 september 2021, die € 23,65 bedraagt en komt neer op een pay-out ratio van circa 90% van het verwachte EPRA resultaat. Dit voorziene brutodividend kan verhoogd worden indien de omstandigheden met betrekking tot de geplande investeringen en/of bijkomende verhuringen in de vastgoedportefeuille, die leiden tot een verdere stijging van het EPRA resultaat, zulks mogelijk en opportuun maken."

Inmiddels is ook de ex-coupon datum bekend geworden, want Intervest zal op 5 mei 2022 ex-dividend noteren voor het dividend van bruto €1,53 per aandeel over boekjaar 2021. Dit dividend van netto €1,071 per aandeel wordt uitgekeerd aan beleggers op 26 mei 2022. Het dividendrendement is bij een koers van €26,75 voor het aandeel Intervest inmiddels nog 5,7%. Daarmee biedt het Belgische vastgoedbedrijf één van de hoogste dividenden van alle aandelen met notering aan Euronext Brussels.

Intervest Offices & Warehouses, voorheen bekend als Intervest Offices NV, is een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV) die hoofdzakelijk investeert in kantoren en logistiek vastgoed in België en Nederland. Het vastgoed van Intervest staat onder meer in Antwerpen en Brussel, vaak gelegen aan de snelweg. Intervest investeert in kantoorgebouwen en in logistieke panden van prima kwaliteit, die verhuurd worden aan eersterangshuurders. Het onroerend goed waarin geïnvesteerd wordt, betreft vooral up-to-date gebouwen, gelegen op strategische locaties vaak in clusters. Het kantoorgedeelte van de vastgoedportefeuille concentreert zich in en rond centrumsteden met een belangrijke studentenpopulatie zoals Antwerpen, Mechelen, Brussel en Leuven; het logistieke deel van de portefeuille in België is gelegen op de assen Antwerpen - Brussel - Nijvel, Antwerpen - Limburg - Luik, en Antwerpen - Gent - Rijsel en concretiseert zich in Nederland op de assen Moerdijk - ‘s-Hertogenbosch - Nijmegen, Rotterdam - Gorinchem -  Nijmegen en Bergen-op-Zoom - Eindhoven - Venlo. Intervest onderscheidt zich bij het verhuren van ruimte door verder te gaan dan het louter verhuren van m². De vennootschap gaat beyond real estate met het aanbieden van ‘turnkey solutions’ (een totaaloplossing op maat van én met de klant), een uitgebreide dienstverlening, coworking en serviced offices. Intervest Offices & Warehouses werd in 1996 opgericht heeft sinds 1999 een notering aan Euronext Brussels.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE