Aandeel Befimmo | Ten minste €1,68 dividend over 2021 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 1 december 2021

Aandeel Befimmo | Ten minste €1,68 dividend over 2021logo aandeel Befimmo
Aandeelhouders van de Belgische vastgoedbelegger Befimmo ontvangen in december een interim dividend van €1,26 bruto per aandeel. Voor heel 2021 wil de GVV ten minste €1,68 dividend uitkeren.

De Gereglementeerde Vastgoedvennootschap noteert op 15 december 2021 ex-coupon en zal in 2022 nog een slotdividend uitkeren aan investeerders. Het dividendrendement van het aandeel Befimmo is momenteel hoog met 5,7% bruto.

Befimmo kwam op 29 november met de bevestiging van de EPRA winst prognose van €2,10 per aandeel door de Raad van Bestuur van de Belgische GVV. Het dividendvoorstel is ten minste 80 procent van de EPRA winst (of 'earnings' zoals Befimmo die zelf beschrijft in het persbericht).

In de praktijk zal dat neerkomen op een dividend van ten minste €1,68 bruto per aandeel voor boekjaar 2021, aldus Befimmo, dat opmerkt dat het dividend desgevallend aangevuld kan worden met meerwaarden die tijdens het boekjaar werden gerealiseerd in het kader van haar beleid inzake rotatie van de portefeuille.

BEFIMMO EX-COUPON DATUM DECEMBER 2021
Een eerste deel van dat dividend zal al snel worden uitbetaald aan beleggers met een voorgesteld interim dividend van €1,26 bruto per aandeel later deze maand. De ex-coupon datum voor Befimmo is vastgesteld op 15 december 2021 met betaaldatum 17 december.

Na de uitbetaling van het interim dividend deze maand zal het dividendsaldo van Befimmo door middel van een slotdividend worden uitbetaald in mei 2022. Het interim dividend van €1,26 bruto per aandeel geeft alleen al een dividendrendement van 3,9% bij een koers van €31,90. Daar komt in 2022 dan ook nog een slotdividend bij, ofwel een nog hoger dividendrendement voor het aandeel Befimmo.


De uitkering van het voorschot op het dividend van Befimmo van het boekjaar 2021 zal op 17 december geschieden op vertoon van coupon nummer 42. Het aandeel Befimmo daalt in 2021 bijna 12% op Euronext Brussels, wat mede de verklaring is voor het relatief hoge dividendrendement.

De laatste weken kondigden veel beursgenoteerde vastgoedbedrijven uit België hun eerstvolgende dividenduitkering aan, waaronder Ascencio en Care Property Invest en Home Invest Belgium.

De Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (GVV) Befimmo, genoteerd op Euronext Brussels, is een vastgoedoperator die gespecialiseerd is in kantoorgebouwen, vergadercentra en  coworkingruimtes.  Deze “Befimmo-omgevingen” zijn gelegen in Brussel, in de belangrijkste Belgische steden en in het Groothertogdom Luxemburg. Via dochteronderneming Silversquare worden coworkingruimtes beheert en ontwikkelt Befimmo een Belux-netwerk van flexibele werkruimtes die oplossingen biedt voor een hybride werkomgeving. Befimmo (ISIN-code BE0003678894) is genoteerd op Euronext Brussels en wil haar aandeelhouders een solide dividend aanbieden en een rendement dat volledig spoort met haar risicoprofiel.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE