Aandeel Care Property Invest | Dividend €0,84 over 2021 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 17 november 2021

Aandeel Care Property Invest | Dividend €0,84 over 2021aandeel Care Property Invest logo 2021
Het dividendrendement van CPI is nu 3,3%
De Belgische vastgoedvennootschap Care Property Invest wil een dividend van €0,84 per aandeel uitkeren over boekjaar 2021.

Op 9 november kwam het voormalige Serviceflats Invest met resultaten over het derde kwartaal en werd de dividend outlook herhaald.

Aandeelhouders in Care Property Invest ontvingen de laatste jaren telkens een hoger dividend. Ook in 2022, als het dividend over boekjaar 2021 wordt uitgekeerd, ligt een hogere dividendbetaling in het verschiet.

Vorige week rapporteerde het Belgische bedrijf, dat gespecialiseerd is in zorgvastgoed,  nog zijn tussentijdse verklaring van de raad van bestuur inzake het derde kwartaal van 2021. De rente opbrengsten stegen flink van €26,6 miljoen naar €31,8 miljoen en Care Property Invest liet weten vast te houden aan de outlook die uitgaat van een winst per aandeel van €1,04 en een dividend van €0,84 per aandeel.

LEES OOK: Care Property Invest wil in 2021 ten minste €0,82 dividend betalen

In het persbericht lezen we dat Care Property Invest de intentie heeft om over boekjaar 2021 een brutodividend uit te keren van € 0,84 per aandeel, welke gelijk blijft aan de guidance gegeven in het Halfjaarlijks Financieel Verslag 2021. Na aftrek van de roerende voorheffing van 15% betekent dit een nettodividend van € 0,71 per aandeel. 

Een dividend van €0,84 bruto per aandeel zo een hoogste dividend ooit betaald door Care Property Invest betekenen. Bij een beurskoers van €25,75 is het dividendrendement van het Belgische bedrijf dan 3,3%. Zodra dividendnieuws.be de ex-coupon datum heeft zullen wij dat publiceren in de dividendagenda.

De beurshandel in Care Property Invest werd vandaag (17 november) tijdelijk stil gelegd vanwege de plaatsing van nieuwe aandelen voor de overname van aandelen in Apollo Lier NV, de eigenaar van het residentieel vastgoedcentrum 'Dungelhoeff' wat gelegen is in Lier in België. De plaatsing van de ruim 1 miljoen nieuwe aandelen werd gedaan bij institutionele beleggers tegen een beurskoers van €25,25. Na de publicatie van dit persbericht werd de handel in het aandeel Care Property Invest hervat. De koers sloot 2,5% lager af op €25,75 per aandeel. 

Care Property Invest NV (ISIN: BE0974273055) is een Openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (openbare GVV) naar Belgisch recht. Care Property Invest, voorheen bekend als Serviceflats Invest NV, helpt zorgondernemers hun projecten te realiseren door kwalitatief en maatschappelijkverantwoord vastgoed op maat van de eindgebruikers aan te bieden, en dit vanuit een solide organisatie. Voor haaraandeelhouders streeft zij steeds een stabiel langetermijnrendement na. De Vennootschap concentreert haar activiteiten op de Belgische markt. Het werkt via een aantal dochterondernemingen, zoals Ter Bleuk NV, Siger SA en Konli BVBA en VSP Wolvertem bvba.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE