Dividendtopper Home Invest Belgium houdt interim dividend op €4,25 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 29 november 2021

Dividendtopper Home Invest Belgium houdt interim dividend op €4,25Aandeel Home Invest logo 2021
Eén van de beste dividend aandelen in België, Home Invest, zal in december 2021 een interim dividend van €4,25 bruto per aandeel uitkeren, gelijk aan het voorgaande jaar.

Vastgoedaandeel Home Invest Belgium verhoogt al jarenlang op rij het dividend.
In Europa en België zijn maar weinig aandelen die het dividend elk jaar weer verder verhogen en dat al 10 jaar, 20 jaar of zelfs langer op rij doen. Home Invest Belgium is zo'n aandeel dat onafgebroken elk jaar het dividend verder blijft verhogen.


Op 18 november kwam Home Invest met resultaten over het derde kwartaal en werd een interim dividend van €4,25 bruto per aandeel aangekondigd, onveranderd ten opzichte van 2020. In september schreef dividendnieuws.be al dat Home Invest het dividend over boekjaar 2021 weer wilde verhogen.

In het persbericht van 18 november lezen we het volgende over het dividend: "Gelet op de solide operationele resultaten van de vennootschap heeft de raad van bestuur beslist om een interimdividend uit te keren van € 4,25 per aandeel in december 2021.Voor het volledige boekjaar 2021 en voor de komende jaren voorziet de raad van bestuur een dividendpolitiek gebaseerd op een jaarlijkse dividendstijging gelijk aan of groter dan inflatie."

Dat laatste zien we ook terug in de dividendverhogingen van Home Invest Belgium de laatste jaren, met telkens een kleine verhoging van 2,1% per jaar. Ook voor de komende jaren kunnen aandeelhouders dus rekening houden met vergelijkbare dividenstijgingen van het Belgische vastgoedaandeel Home Invest.


Welnu, het eerstvolgende interim dividend van €4,25 voor boekjaar 2021 zal door Home Invest betaald worden op 10 december 2021 met ex-coupon datum 8 december 2021. Het is dus zaak om het aandeel voor deze tijd in bezit te hebben om in aanmerking te komen voor het dividend. Een uitkering van €4,25 per aandeel bruto dividend door Home Invest Belgium geeft een dividendrendement van 3,55% bij een beurskoers van €119,50. 

Dit jaar werd naast het interim dividend ook een slotdividend van €0,70 bruto per aandeel uitgekeerd door Home Invest. Dat betekent dat verreweg het grootste deel van het jaarlijkse dividend volgende maand zal worden betaald. In mei 2022 volgt dan normaal gesproken een kleiner slotdividend zoals hierboven omschreven. Home Invest is één van de beste dividendaandelen in België met een dividend dat volgens calculaties van dividendnieuws.be nu al zeker twee decennia op rij is verhoogd. Deze Dividend Aristocraten zijn zeldzaam aan Euronext Brussels en in de rest van Europa. In de Verenigde Staten staan veel meer van dit soort aandelen genoteerd.


De laatste weken kondigden veel beursgenoteerde vastgoedbedrijven uit België hun eerstvolgende dividenduitkering aan, waaronder Ascencio en Care Property Invest.

Home Invest Belgium is sinds de oprichting in 1999 een Belgische beursgenoteerde vastgoedvennootschap, gespecialiseerd in residentieel vastgoed bestemd voor de verhuurmarkt. Home Invest stelt residentiële kwaliteitspanden ter beschikking van haar huurders en biedt hen professioneel beheer aan. Home Invest Belgium ontwikkelt eveneens haar eigen projecten om de groei van haar portefeuille te verzekeren en gaat tevens over tot een regelmatige arbitrage van een deel hiervan. Exclusief actief in België tot in 2016, heeft zij de geografische diversificatie van haar portefeuille versterkt door te investeren in Nederland. Home Invest Belgium is genoteerd op de continumarkt van Euronext Brussel [HOMI] en geniet het Belgisch fiscaal statuut van GVV. 


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE