Home Invest Belgium wil dividend boekjaar 2021 weer verhogen | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 20 september 2021

Home Invest Belgium wil dividend boekjaar 2021 weer verhogenHome INvest Belgium logo
Het Belgische vastgoed aandeel Home Invest Belgium wil het progressieve dividendbeleid ook in 2022 voortzetten. Het dividend wordt nu al 21 jaar op rij verhoogd.

Home Invest Belgium kwam met interimcijfers 2021 en deed daarbij ook uitspraken over het dividend. We weten inmiddels ook al de ex-coupon datum voor volgend jaar.
Europa en België tellen nauwelijks dividend aristocraten, ofwel bedrijven die al tenminste 10 jaar op rij het dividend hebben verhoogd. Voor Amerikaanse aandelen geldt overigens een termijn van minstens 25 jaar van verhogingen. In Europa is dat minder omdat er nagenoeg geen firma's zijn met een dergelijke historie.

Eerder schreef dividendnieuws.be al over de zeer sterke dividendgeschiedenis van Home Invest Belgium, dat in 2021 voor het 21e jaar op rij het dividend verhoogde. Het bedrijf is daar, terecht, trots op en meldt het ook keurig bij de aankondiging van de halfjaarcijfers vorige week.

HOME INVEST BELGIUM DIVIDEND 2021/2022
  • Ex-coupon datum slotdividend: maandag 9 mei 2022
  • Betaaldatum dividend: woensdag 11 mei 2022
  • Gewone algemene vergadering boekjaar 2021: dinsdag 3 mei
De algemene vergadering van 4 mei 2021 keurde de uitkering goed van een bruto dividend van € 4,95 per aandeel voor het boekjaar 2020, een stijging voor het 21ste opeenvolgende jaar. Dat dividend werd inmiddels al uitgekeerd aan aandeelhouders Home Invest Belgium, dat een halfjaarlijkse dividenduitkering nastreeft. Het interim dividend van €4,25 bruto werd vorig jaar december uitgekeerd, gevolgd door een slotuitkering van €0,70 in mei 2021. 

Beleggers kunnen het eerstvolgende interim dividend van Home Invest Belgium dan ook verwachten in december, waarbij er normaal gesproken ten minste €4,25 bruto betaald zal worden. Home Invest Belgium herhaalde nog maar eens dat het voor 2021 en voor de komende jaren een dividendpolitiek voorziet gebaseerd op een jaarlijkse dividendstijging gelijk aan of groter dan inflatie.

Home Invest Belgium is sinds de oprichting in 1999 een Belgische beursgenoteerde vastgoedvennootschap, gespecialiseerd in residentieel vastgoed bestemd voor de verhuurmarkt. Home Invest stelt residentiële kwaliteitspanden ter beschikking van haar huurders en biedt hen professioneel beheer aan. Home Invest Belgium ontwikkelt eveneens haar eigen projecten om de groei van haar portefeuille te verzekeren en gaat tevens over tot een regelmatige arbitrage van een deel hiervan. Exclusief actief in België tot in 2016, heeft zij de geografische diversificatie van haar portefeuille versterkt door te investeren in Nederland. Home Invest Belgium is genoteerd op de continumarkt van Euronext Brussel [HOMI] en geniet het Belgisch fiscaal statuut van GVV. 

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE