Na Ageas (25 oktober) gaan ook KBC en Exmar nog ex-dividend in 2023 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 25 oktober 2023

Na Ageas (25 oktober) gaan ook KBC en Exmar nog ex-dividend in 2023KBC en Exmar gaan ex dividend in november
KBC Groep gaat in november nog ex-dividend

Het Belgische dividendseizoen is reeds lange tijd voorbij, maar toch zijn er bijna wekelijks nog wel enkele aandelen die ex-coupon noteren. Zo was dat vandaag op 25 oktober 2023 verzekeraar Ageas, en in november komen daar nog KBC en Exmar bij. Kenmerkend voor deze aandelen is het telkens zeer hoge dividendrendement.

Trouwe volgers van www.dividendnieuws.be weten al veel langer dat Ageas vandaag ex-coupon noteerde én dat er in november nog een handvol aandelen bij komen, waaronder KBC en Exmar. Onlangs publiceerden wij nog een bericht met de aandelen die in 2023 nog ex-dividend zullen noteren, waaronder dus ook Ageas. Daar blijft het dus niet bij, want in november volgen nog een paar aandelen met notering aan Euronext Brussels.

Op 13 november 2023 zal het aandeel van KBC Groep ex-dividend noteren voor een bedrag van €1,00 bruto per aandeel. Dit komt nadat KBC eerder al een slotdividend van €3,00 bruto heeft uitgekeerd. Het dividendrendement van KBC is nu 7,8% op een beurskoers van €51,44. Het interim dividend is gelijk aan dat van een jaar eerder, toen KBC gigantisch veel dividend uitkeerde dankzij een speciale uitkering van €4,60 bruto per aandeel.

Dat laatste zien we binnenkort ook nog bij Exmar, het olietankerbedrijf dat onder bod ligt van de grootaandeelhouder. Zoals op 3 oktober nog beschreven ontvangen aandeelhouders van Exmar in november een gigantisch dividend van €5,40 bruto per aandeel. Het dividendrendement op dat dividend is ongekend hoog.  Het betreft een gewoon dividend van €4,40 én een speciaal dividend van €1,00 bruto per aandeel. Het dividendrendement is nog altijd 48,5% bij een beurskoers van €11,10 op 25 oktober 2023. De ex-coupon datum voor deze mega uitkering van Exmar staat op 2 november 2023, met betaling op 6 november 2023. Dan ontvangen beleggers een cash dividend van €3,08 en €0,70, ofwel €3,78 netto dividend totaal.

Zodra wij nieuwe informatie binnen krijgen wordt dat gelijk toegevoegd aan de dividendagenda van dividendnieuws.be. Momenteel is deze kalender zeer leeg, maar de komende maanden zal deze uiteraard weer langzaam gevuld worden in aanloop naar het nieuwe beleggingsjaar 2024.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE