Floridienne is laatste Belgische aandeel dat ex-coupon noteert in 2023 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 16 juni 2023

Floridienne is laatste Belgische aandeel dat ex-coupon noteert in 2023floridienne laatste dividend in 2023
Het Belgische Floridienne, actief op het gebied van onder meer chemie, biowetenschappen en voedingsingrediënten, zal op 17 juli 2023 ex-coupon noteren en is daarmee één van de allerlaatste aandelen met notering aan Euronext Brussels.

Eerder schreven wij
reeds dat het in 1898 opgerichte Floridienne, dat wereldwijd actief is en zwaar inzet op duurzaamheid en ook actief is in sectoren als milieutechnologie en hernieuwbare energie, een dividend van bruto €2,50 per aandeel wilde betalen in 2023. Op dat moment was de ex-coupon datum nog niet bekend.

Inmiddels is de ex-dividend datum voor Floridienne wel bekend, want op 17 juli 2023 noteert het Belgische bedrijf ex-coupon voor €2,50 bruto per aandeel. Dat betekent voor aandeelhouders een netto betaling van €1,75 in cash op 19 juli 2023. Bij een beurskoers van €770 is het dividendrendement van het aandeel Floridienne bruto 0,32%.

Floridienne is in onze dividendagenda het allerlaatste aandeel dat ex-coupon gaat in Brussel voor dividendjaar 2023. Uiteraard volgen er later dit jaar nog meer aandelen, die vaak een interim dividend uitkeren. Deze week gaan onder meer nog Sipef (vandaag op 16 juni 2023) en Cenergy Holdings (19 juni 2023) nog ex-dividend en dan is het wachten op het dividend van Floridienne.

Floridienne is een Belgisch bedrijf dat actief is in verschillende sectoren, waaronder chemie, biowetenschappen en voedingsingrediënten. Het bedrijf werd opgericht in 1898 en heeft zijn hoofdkantoor in Brussel.  De Chemicals-divisie maakt additieven voor kunststoffen die worden gebruikt voor het stabiliseren van polyvinylchloride en brandwerende kunststoffen en recycling van nikkel-cadmium, nikkelmetaalhydride en lithium-ionbatterijen. De Life Sciences-divisie houdt zich bezig met de productie en marketing van natuurlijke en andere technologieën op het gebied van landbouw, gezondheidsproducten en gezondheidszorg, onder andere. Naast deze kernactiviteiten is Floridienne ook actief in andere sectoren, zoals milieutechnologie en hernieuwbare energie. Het bedrijf streeft ernaar duurzaamheid te bevorderen door middel van innovatieve oplossingen en investeringen in milieuvriendelijke technologieën.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE