Belgisch aandeel Sipef verhoogt dividend met 50% naar €3,00 in 2023 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 7 juni 2023

Belgisch aandeel Sipef verhoogt dividend met 50% naar €3,00 in 2023Het Belgische Sipef NV betaalt in 2023 een record dividend van €3,00 bruto per aandeel. De ex-coupon datum is 16 juni 2023 en het dividendrendement voor de agro-industriële vennootschap is exact 5% op een beurskoers van €60,50. 

Aandeelhouders Sipef ontvangen ook in 2023 een flink hoger dividend, want de uitkering groeit met 50% en opzichte van vorig jaar, toen er €2,00 bruto werd uitgekeerd. Ook dat was een record dividend en bovendien was Sipef daarmee goed voor de sterkste dividendgroei in Brussel na KBC Groep.

Welnu, in 2023 zal dus een 50% hoger dividend van €3,00 bruto per aandeel worden betaald door Sipef, dat meerderheidsparticipaties in tropische plantagebedrijven heeft. Het is gelijk ook het hoogste dividend ooit dat wordt uitbetaald aan investeerders. Wie het dividend van Sipef wil incasseren heeft nog enkele dagen de tijd, want de ex-coupon datum is vrijdag 16 juni. 


aandeel Sipef dividendhistorie
Sipef betaalt een hoog, maar wisselend dividend 
(klik op tabel voor grotere versie)

Het cash dividend is na aftrek van (dividend)belastingen in België nog altijd een fraaie €2,10 en zal betaald worden op de beleggersrekening op 5 juli 2023. Het dividendrendement voor het aandeel Sipef is exact 5% als we uitgaan van de bruto uitkering en een actuele beurskoers van €60,50. Het aandeel Sipef heeft nu een marktwaarde van ruim 640 miljoen euro. In 2023 stijgt het aandeel nauwelijks met 2,7% koerswinst voor Sipef, dat eind april nog eerstekwartaalcijfers rapporteerde met een 2,8% hogere productie van palmolie voor de gehele groep.


SIPEF is een Belgische agro-industriële vennootschap die genoteerd is op Euronext Brussel. De vennootschap bezit voornamelijk meerderheidsparticipaties in tropische plantagebedrijven die zij beheert en uitbaat. De groep is geografisch gediversifieerd en produceert een aantal basisgrondstoffen, voornamelijk palmolie. De investeringen gebeuren meestal op lange termijn in groeilanden. 
Sipef heeft voornamelijk meerderheidsbelangen in tropische plantagebedrijven die het beheert en exploiteert. Het is geografisch gediversifieerd en produceert voornamelijk palmolie en andere grondstoffen, zoals rubber, thee en bananen in Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea en Ivoorkust. Daarnaast levert Sipef NV management- en marketingdiensten aan derden. SIPEF staat genoteerd in Brussel aan de beurs onder ISIN-code BE0003898187.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE