Advies aandeel UCB omhoog naar 'kopen' bij analisten Jefferies | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 23 september 2022

Advies aandeel UCB omhoog naar 'kopen' bij analisten Jefferiesaandeel UCB advies Jefferies
Op 23 september 2022 krijgt het aandeel UCB een adviesverhoging van Jefferies, dat 'buy' adviseert voor het Belgische biotechbedrijf. Het koersdoel is €89 en ligt daarmee zo'n 30% boven het huidige niveau.

UCB, één van de beste dividend aandelen in België met een uitstekend track record van jaarlijkse verhogingen van het dividend, krijgt vandaag een adviesverhoging van 'hold' naar 'buy'. Reden voor het hogere advies is de lancering van psoaris medicijn Bimekizumab (Bimzelx) van UCB, waar de analisten veel van verwachten. Jefferies spreekt van een positieve risk/reward voor het aandeel UCB, dat in 2022 bijna een derde van zijn waarde verloor. Volgens Jefferies zou de waarde van Bimzelx alleen al €26,60 per aandeel UCB zijn, wat gebaseerd is op de verwachte verkoop de komende jaren voor het medicijn.

Jefferies verhoogt het koersdoel voor het aandeel UCB naar €89, wat ruim boven de huidige koers van €68,96 ligt. In reactie op het nieuwe advies en hogere koersdoel stijgt het aandeel UCB vandaag met 3% in Brussel terwijl de beurzen in Europa (opnieuw) inleveren. Opvallend is dat de analisten van Citigroup in juli juist nog een verkoopadvies gaven voor het aandeel UCB met een flink lager koersdoel. In mei kreeg het aandeel UCB nog een enorme dreun op de beurs na nieuws over het psoriasis medicijn Bimzelx, waar Jefferies nu dus juist positief over oordeelt.

UCB is één van de mooiste dividend aandelen in België met een uitkering die elk jaar verder omhoog gaat. De dividendgroei is echter wel zeer beperkt bij UCB, dat in 2022 verhoogde van €1,27 per aandeel naar €1,30 per aandeel. Bij een beurskoers van €68,74 is het dividendrendement met 1,9% bruto bovendien beperkt, zeker vergeleken met sectorgenoten in Europa maar ook in de Verenigde Staten. Zo heeft Sanofi een dividendrendement van 4,2% en krijgen ook beleggers in het Amerikaanse AbbVie, een Dividend Aristocrat, zelfs 3,9% dividend.

Op 29 april 2022 noteerde UCB voor het laatst ex-coupon voor €1,30 bruto per aandeel. Volgend jaar, in 2023, zal het volgende dividend volgen. Volgens informatie van dividendnieuws.be zijn er momenteel 24 analisten die UCB volgen met een gemiddelde recommendatie 'buy'. UCB krijgt 2 verkoopadviezen, maar ook 15 koopaanbevelingen en twee keer een 'hold' advies.

UCB SA (ISIN: BE0003739530) is een internationaal biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontdekking en ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen en oplossingen om het leven te veranderen van mensen met ernstige ziekten van het immuunsysteem of van het centrale zenuwstelsel. UCB richt zich op epilepsie, diabetische neuropathische pijn, multiple sclerose, fibromyalgie, rusteloze benen syndroom en de ziekte van Parkinson, en het gebied van immunologie omvat botverliesaandoeningen, de ziekte van Crohn, reumatoïde artritis en luchtwegen ziekte. Ook levert Ucb SA moleculaire oplossingen aan specialisten voor gebruik bij de behandeling van ernstige ziekten. De medicijnen van UCB zijn bekend onder merknamen als Neupro, Vimpat, Cimzia. 


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE