Dividendrendement aandeel UCB flink hoger na koersdreun | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 13 mei 2022

Dividendrendement aandeel UCB flink hoger na koersdreunucb aandeel dividendrendement
Het aandeel van de Belgische farmaceut UCB krijgt vandaag, op vrijdag de 13e mei, een enorme tik (-12%) waardoor het dividendrendement oploopt naar 1,5%.

De beurskoers van UCB maakt vandaag de grootste daling in 5 jaar tijd mee op het nieuws dat het psioriasis medicijn van het Belgische bedrijf 

Het Belgische biofarmaceutische bedrijf UCB SA verhoogde het dividend in 2022 met 2,4% naar €1,30 bruto per aandeel, goed voor het hoogste dividend ooit. Aandeelhouders UCB krijgen over boekjaar 2021 een dividend van €1,30 bruto per aandeel tegen €1,27 vorig jaar. Het dividendrendement was 1,1% bruto bij een beurskoers van €114 en stijgt nu door naar 1,5% bij de koers van €90 vandaag, als gevolg van het nieuws. Op 29 april 2022 ging UCB reeds ex-dividend.

Het UCB psoriasismedicijn bimekizumab, dat volgens analisten kan uitgroeien tot het grootste medicijn van het Belgische bedrijf, is voorlopig afgewezen voor introductie op de Amerikaanse markt, zo werd vanmorgen bekend met een persbericht. De Amerikaanse toezichthouder FDA, de beslist over wel of niet goedkeuren van nieuwe medicijnen in de Verenigde Staten, laat weten de aanvraag UCB voor bimekizumab in zijn huidige vorm niet te kunnen goedkeuren. Pas nadat enkele 'inspectieobservaties' zijn opgelost zal dit mogelijk wel gebeuren en daar gaan volgens analisten weer vele maanden overheen. Als gevolg hiervan geeft UCB aan de verwachtingen voor 2022 neerwaarts te moeten aanpassen, waar beleggers dan weer op reageren met een koersdreun van meer dan 10%.

Het gevolg van dit alles is dat het dividendrendement van UCB, één van de beste dividendaandelen in België, een flinke sprong maakt en momenteel zo'n 1,5% bedraagt. Dat is nog altijd relatief laag, maar voor het aandeel UCB het hoogste niveau in lange tijd.

UCB SA (ISIN: BE0003739530) is een internationaal biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontdekking en ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen en oplossingen om het leven te veranderen van mensen met ernstige ziekten van het immuunsysteem of van het centrale zenuwstelsel. UCB richt zich op epilepsie, diabetische neuropathische pijn, multiple sclerose, fibromyalgie, rusteloze benen syndroom en de ziekte van Parkinson, en het gebied van immunologie omvat botverliesaandoeningen, de ziekte van Crohn, reumatoïde artritis en luchtwegen ziekte. Ook levert Ucb SA moleculaire oplossingen aan specialisten voor gebruik bij de behandeling van ernstige ziekten. De medicijnen van UCB zijn bekend onder merknamen als Neupro, Vimpat, Cimzia. 


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE