Aandeel UCB op 29 april 2022 ex-dividend voor €1,30 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 20 april 2022

Aandeel UCB op 29 april 2022 ex-dividend voor €1,30aandeel UCB dividend datum 2022
UCB verhoogt ook in 2022 het dividend.
Aandeelhouders UCB ontvangen weldra het dividend over boekjaar 2021, want het Belgische farmabedrijf zal op 29 april 2022 ex-coupon noteren voor €1,30 bruto per aandeel.

UCB verhoogt het dividend al jarenlang op rij en biedt momenteel een dividendrendement van 1,1%.

Het Belgische biofarmaceutische bedrijf UCB SA verhoogt het dividend in 2022 met 2,4%, net als vorig jaar. Aandeelhouders UCB krijgen over boekjaar 2021 een dividend van €1,30 bruto per aandeel. Het dividendrendement is 1,1% bruto bij een beurskoers van €114.

Het is voor UCB een nieuw record dividend. Deze Belgische dividendkampioen heeft een ijzersterke dividendgeschiedenis. UCB, één van de beste dividendaandelen in België met een dividend dat al decennia op rij nog nooit is verlaagd. Eerder schreef dividendnieuws.be reeds over het hogere dividend van UCB, alleen was er toen nog geen ex-coupon datum bekend.

Inmiddels hebben wij die wel weten te achterhalen, want het aandeel UCB gaat op 29 april ex-dividend. Het netto dividend van €0,90 per aandeel zal betaald worden aan aandeelhouders UCB op 3 mei 2022. 

Het Belgische dividendseizoen zal zeer snel echt goed beginnen met de komende dagen en weken veel bedrijven die ex-coupon noteren voor boekjaar 2021. Bekijk hier de dividendkalender voor de maand april en lees welke aandelen in België binnen enkele dagen hun dividend gaan betalen.

UCB SA (ISIN: BE0003739530) is een internationaal biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontdekking en ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen en oplossingen om het leven te veranderen van mensen met ernstige ziekten van het immuunsysteem of van het centrale zenuwstelsel. UCB richt zich op epilepsie, diabetische neuropathische pijn, multiple sclerose, fibromyalgie, rusteloze benen syndroom en de ziekte van Parkinson, en het gebied van immunologie omvat botverliesaandoeningen, de ziekte van Crohn, reumatoïde artritis en luchtwegen ziekte. Ook levert Ucb SA moleculaire oplossingen aan specialisten voor gebruik bij de behandeling van ernstige ziekten. De medicijnen van UCB zijn bekend onder merknamen als Neupro, Vimpat, Cimzia. 


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE