Aandeel UCB | dividend boekjaar 2021 naar €1,30 (+2,4%) | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 24 februari 2022

Aandeel UCB | dividend boekjaar 2021 naar €1,30 (+2,4%)aandeel UCB dividend 2022
Het Belgische biofarmaceutische bedrijf UCB SA verhoogt het dividend in 2022 opnieuw met 2,4%.

Aandeelhouders UCB krijgen over boekjaar 2021 een dividend van €1,30 bruto per aandeel. Het dividendrendement is 1,4%.

Het is voor UCB een nieuw record dividend. Deze Belgische dividendkampioen heeft een ijzersterke dividendgeschiedenis.
UCB, één van de beste dividendaandelen in België met een dividend dat al decennia op rij nog nooit is  verlaagd, kwam vandaag, op 24 februari 2022, met sterke resultaten over 2021 en een positieve update ten aanzien van het belangrijke psoriasis medicijn. De omzet steeg vorig jaar met 8% naar 5,78 miljard euro. 

Dan het dividend, want dat gaat bij UCB elk jaar een klein beetje verder omhoog. Ook in 2022, want aandeelhouders ontvangen €1,30 bruto per aandeel, een stijging van 2,4% ten opzichte  van 2021. Vorig jaar ging het dividend van UCB ook al met 2,4% omhoog, toen naar €1,27 bruto per aandeel.

Bij een beurskoers van €93 is het dividendrendement van het aandeel UCB momenteel 1,4% bruto. Een ex-coupon datum is nog niet bekend gemaakt voor het nieuwe dividend van UCB, dat de afgelopen jaren elke keer eind april of begin mei ex-coupon noteerde.

Volgens calculaties van dividendnieuws.be betaalt UCB jaarlijks nu zo'n 245 miljoen euro dividend aan zijn aandeelhouders. Het dividend van UCB wordt nu 13 jaar op rij elk jaar verhoogd en bovendien heeft de Belgische farmaceut het dividend al tientallen jaren op rij nog nooit verlaagd. Elders in Europa zien we een vergelijkbaar beeld bij onder meer de Franse farmaceut Sanofi. Kort geleden verhoogde Sanofi het dividend nog met ruim 4%.

UCB SA (ISIN: BE0003739530) is een internationaal biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontdekking en ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen en oplossingen om het leven te veranderen van mensen met ernstige ziekten van het immuunsysteem of van het centrale zenuwstelsel. UCB richt zich op epilepsie, diabetische neuropathische pijn, multiple sclerose, fibromyalgie, rusteloze benen syndroom en de ziekte van Parkinson, en het gebied van immunologie omvat botverliesaandoeningen, de ziekte van Crohn, reumatoïde artritis en luchtwegen ziekte. Ook levert Ucb SA moleculaire oplossingen aan specialisten voor gebruik bij de behandeling van ernstige ziekten. De medicijnen van UCB zijn bekend onder merknamen als Neupro, Vimpat, Cimzia. 

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE