Dividendkalender aandelen België voor april 2022 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 18 april 2022

Dividendkalender aandelen België voor april 2022ex-dividend kalender belgie april 2022
Het dividendseizoen 2022 is ook in België van start gegaan met in april nog een aantal grote namen zoals Proximus, WDP en UCB die ex-coupon noteren.

We kijken naar de complete dividendkalender voor Belgische aandelen die deze maand nog ex-dividend gaan. In mei volgen nog veel meer aandelen met notering aan Euronext Brussels.

In heel Europa is het dividendseizoen inmiddels volop van start gegaan met nagenoeg dagelijks aandelen die ex-coupon noteren. Zo zijn er in Nederland deze week al zeer veel aandelen die dividend betalen, met op 19 april onder meer de grote namen Ahold Delhaize (sectorgenoot Colruyt) en KPN (sectorgenoot Proximus) die ex-coupon noteren.

In België komt het dividendseizoen 2022 iets later op gang, met pas eind april de eerste serieuze namen die ex-coupon noteren, waaronder UCB, Proximus en WDP. Pas in mei, volgende maand, gaat het echt goed van start, met alle bekende grote namen die ex-dividend noteren in Brussel.

ex-dividend kalender Belgie april 2022
UCB, WDP en Proximus gaan in april 2022 nog ex-dividend.

In het bovenstaande overzicht, dat terug te vinden is op dividendnieuws.be onder 'ex-dividend' in de menubalk, zien we dat Proximus een onveranderd dividend uitkeert dit jaar en dat aandeelhouders UCB een 2,4% hoger dividend van €1,30 bruto per aandeel krijgen.

Aandeelhouders Proximus ontvangen op 29 april 2022 een onveranderd slotdividend van €0,70 bruto per aandeel. De ex-coupon datum is 27 april. Het dividendrendement voor het aandeel Proximus blijft hoog met 6,9% bruto bij een koers van €17,33.

Het Belgische vastgoedbedrijf WDP (Warehouses de Pauw) verhoogt het dividend over boekjaar 2021 met 10% naar €0,88 bruto per aandeel. Daarmee is er nu voor het tiende jaar op sprake van een dividendverhoging door het succesvolle logistieke vastgoedbedrijf.

Het Belgische biofarmaceutische bedrijf UCB SA verhoogt het dividend in 2022 opnieuw met 2,4%.
Aandeelhouders UCB krijgen over boekjaar 2021 een dividend van €1,30 bruto per aandeel. Het dividendrendement is 1,1% bij een beurskoers van €115,90.


Ook aandeelhouders Atenor, Titan Cement en ING (hoofdnotering in Nederland) kunnen het dividend over 2021 nog ontvangen, want deze aandelen zullen ook nog ex-coupon noteren in april. Bekijk hier de complete dividendkalender voor België inclusief de volledige lijst aandelen voor de maand mei.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE