UCB krijgt verkoopadvies van analisten Citigroup; koersdoel naar €74 (-33%) | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 7 juli 2022

UCB krijgt verkoopadvies van analisten Citigroup; koersdoel naar €74 (-33%)Aandeel UCB logo
Het Belgische dividendaandeel UCB krijgt op 7 juli 2022 een ´sell´ advies van de analisten van Citigroup die het koersdoel voor het farmabedrijf bovendien flink verlagen van €110 naar €74.

UCB SA, dat in België over een uitstekend dividend track record beschikt, heeft volgens Citigroup een onaantrekkelijk risico/beloningsprofiel gezien de neerwaartse risico's voor de verwachtingen ten aanzien van de potentiële omzet en hindernissen voor een aantal topmedicijnen van UCB. Mogelijke beren op de weg volgens de analisten van Citi zijn onder meer de concurrentie van medicijn Bimzelx, dat op de markt komt na het medicijn van concurrenten gebaseerd op Humira (biosimilars die na het verlopen van het patent op de markt komen) van het Amerikaanse AbbVie. Citi denkt dat Bimzelx van UCB halverwege 2023 op de markt komt. Humira van AbbVie is qua jaarlijkse omzet één van de allergrootste medicijnen wereldwijd. Als het patent afloopt kunnen ook andere bedrijven met vergelijkbare medicijnen de markt op komen. 

In mei kreeg het aandeel UCB al een enorme draai om de oren na slecht nieuws over het psoriasis medicijn bimekizumab, dat volgens analisten kan uitgroeien tot het grootste medicijn van het Belgische bedrijf, maar voorlopig werd afgewezen voor introductie op de Amerikaanse markt.

Ondanks de adviesverlaging van neutal naar sell met een flink lager koersdoel (-33% naar €74) wijst Citigroup wel op de potentie van het aandeel UCB om waardecreatie op lange termijn te leveren. 

UCB VERHOOGT ELK JAAR HET DIVIDEND

Dat laatste zien we natuurlijk ook in het dividend van UCB dat al decennia op rij niet is verlaagd en jaarlijks verder wordt verhoogd. Dit jaar ging het dividend met 2,4% omhoog naar een nieuw record van €1,30 per aandeel. Bij een koers van €85 is het dividendrendement van het aandeel UCB nu 1,5%. Dat is natuurlijk relatief laag, zeker gezien de beperkte jaarlijkse groei met een gemiddelde dividendverhoging van nog geen 3% voor UCB over de laatste 20, 10, 5 en 3 jaar. Het dividend gaat al 10 jaar op rij omhoog, maar telkens met zeer kleine stapjes. Wel heeft UCB daardoor in België én Europa één van de allerbeste track records qua dividendhistorie.

Wie het dividend van UCB wil incasseren moet wachten tot 2023, want UCB keert één keer per jaar uit in de maand mei. De ex-coupon datum was dit jaar 29 april. 

UCB SA (ISIN: BE0003739530) is een internationaal biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontdekking en ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen en oplossingen om het leven te veranderen van mensen met ernstige ziekten van het immuunsysteem of van het centrale zenuwstelsel. UCB richt zich op epilepsie, diabetische neuropathische pijn, multiple sclerose, fibromyalgie, rusteloze benen syndroom en de ziekte van Parkinson, en het gebied van immunologie omvat botverliesaandoeningen, de ziekte van Crohn, reumatoïde artritis en luchtwegen ziekte. Ook levert Ucb SA moleculaire oplossingen aan specialisten voor gebruik bij de behandeling van ernstige ziekten. De medicijnen van UCB zijn bekend onder merknamen als Neupro, Vimpat, Cimzia. 


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE