Belgische aandelen met de hoogste dividenden in 2022 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 6 januari 2022

Belgische aandelen met de hoogste dividenden in 2022aandelen belgie met hoog dividend
Nu de beurzen flink dalen is het interessant om te kijken naar de aandelen met notering aan Euronext Brussel die veel dividend uitkeren.

We zetten de top-10 van hoogste dividendrendementen in België op een rijtje en zien dat Telenet en Wereldhave Belgium beleggers veel uitkeren. 

Nu het nieuwe jaar negatief is begonnen voor veel beurzen en aandelen is het een prima occasie om eens goed te kijken naar de hoogste dividenden in België. We zetten de hoogste dividendrendementen onder elkaar en waarschuwen daarbij wel alvast dat een dividend altijd onzeker is. Een hoog dividendrendement nu is geen garantie voor de toekomst, want immers kan het dividend verlaagd worden of zelfs helemaal worden geschrapt. 

De hieronder getoonde rendementen zijn dan ook op basis van dividenduitkeringen in 2021. Of er ook in 2022 weer zoveel wordt betaald is nooit zeker natuurlijk. Dat gezegd hebbende zien we de onderstaande tien hoogste dividenden in België per 6 januari 2022.

De 10 hoogste dividendrendementen in België in 2022

De hieronder getoonde dividendrendementen zijn op basis van de vorig jaar uitgekeerde dividenden en de beurskoers van 6 januari 2022. Zo geeft Telenet momenteel een hoog dividend van 8,5%. Dat hebben we berekend door een uitkering van in totaal €2,75 bruto per aandeel (twee maal een tussentijds dividend van €1,375) te delen door de beurskoers van €32,65 van het aandeel Telenet. Dat geeft een geschat rendement van 8,5% voor het Belgische bedrijf.

  1. Aandeel Telenet Group Holding - dividendrendement 8,5%
  2. Aandeel Wereldhave Belgium - dividendrendement 7,7%
  3. Aandeel QRF Comm - dividendrendement 7,5%
  4. Aandeel Proximus - dividendrendement 7,0%
  5. Aandeel Vastned Belgium - dividendrendement 6,9%
  6. Aandeel Ascencio - dividendrendement 6,9%
  7. Aandeel Exmar - dividendrendement 6,7%
  8. Aandeel Retail Estates - dividendrendement 6,3%
  9. Aandeel Van de Velde - dividendrendement 5,7%
  10. Aandeel Befimmo - dividendrendement 5,3%

Wat direct opvalt als we de bovenstaande lijst van hoogste dividendrendementen in België bekijken is dat er zeer veel vastgoedfondsen zijn die aandeelhouders veel dividend uitkeren. Van de bovenstaande aandelen zijn er bovendien een aantal die halfjaarlijks dividend uitkeren, met naast Telenet ook een tussentijds dividend voor sectorgenoot Proximus, lingeriemaker Van de Velde en vastgoedaandeel Befimmo. Slechts een handjevol aandelen in Europa betaalt een kwartaaldividend, wat in de Verenigde Staten juist standaard is.

AANDEEL TELENET PROFITEERT VAN ADVIESVERHOGING

Het aandeel Telenet betaalt aandeelhouders al jarenlang een mooi dividend. Telenet is het beursjaar 2022 zeer goed begonnen met ruim 2% koerswinst. Dat is mede dankzij een adviesverhoging door de analisten van Jefferies, die op 5 januari 2022 een koopaanbeveling afgaven voor Telenet met een koersdoel van €42,50.


Volgens de analisten van Jefferies het het Belgische telecom- en kabelbedrijf op weg om veel waarde te realiseren met zijn infrastructuur bezittingen. De waardering van het aandeel Telenet kan oplopen als de voorgestelde infrastructuur afsplitsing wordt gerealiseerd. Qua resultaten denkt Jefferies dat Telenet een omzetgroei zal realiseren die boven de verwachting van analisten ligt. Het aandeel noteert tegen een korting een heeft een opwaarts potentieel van ruim 40%, aldus Jefferies. Het koersdoel van de broker ligt zo'n 10 euro boven het huidige niveau van €32,65.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE