Aandeelhouders Telenet keuren tussentijds dividend goed | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 6 december 2021

Aandeelhouders Telenet keuren tussentijds dividend goedAandeel Telenet tussentijds dividend 2021
Aandeelhouders Telenet Group Holding hebben het interim dividend van €1,375 bruto per aandeel goedgekeurd.

De ex-coupon datum is vandaag 6 december 2021. Het aandeel Telenet heeft een zeer hoog dividendrendement van 8,7%.

Op 2 december 2021 kwam het Belgische bedrijf met een persbericht waarin werd bekend gemaakt dat investeerders het dividend van €1,375 per aandeel bruto hebben goedgekeurd. Het dividend is gelijk aan het tussentijdse dividend van vorig jaar.


In het persbericht lezen we: 'Zoals aangegeven in het persbericht van 28 oktober 2021 zal het tussentijdse dividend worden uitbetaald op 8 december 2021, terwijl de Telenet-aandelen vanaf de opening van de Brusselse beurs op 6 december 2021 ex-dividend zullen worden verhandeld. De registratiedatum werd bevestigd op 7 december 2021. De effectieve uitbetaling van het tussentijds dividend aan zowel de geregistreerde aandeelhouders als de aandeelhouders van gedematerialiseerde aandelen volgt op 8 december 2021. Op de betaling van het tussentijds dividend is 30% roerende voorheffing verschuldigd conform de Belgische wetgeving. Het bedrag van het ontvangen netto tussentijds dividend per aandeel van € 0,9625 kan echter variëren in het geval van buitenlandse aandeelhouders, afhankelijk van het bestaan van dubbelbelastingverdragen tussen België en een aantal andere landen. Om van de verlaagde roerende voorheffing te genieten, moeten aandeelhouders uiterlijk 10 kalenderdagen na de effectieve betaaldatum een fiscaal attest overmaken aan ING België, dat namens de Vennootschap als betaalagent optreedt.'

Aandeelhouders Telenet kregen over boekjaar 2020 in totaal een dividend van €2,75 uitgekeerd, bestaande uit een tussentijds dividend en een slotdividend van €1,375 bruto per aandeel. Dat geeft een zeer hoog dividendrendement van 8,7% bij een beurskoers van €30,64.


Het aandeel Telenet daalt in 2021 bijna 13% op Euronext Brussels wat momenteel een totale marktwaarde van €3,6 miljard geeft voor het media- en communicatiebedrijf. Naast een hoog dividend beloont Telenet aandeelhouders ook met het inkopen van eigen aandelen.  Op 26 november maakte Telenet nog bekend dat het was gestart met een aandeleninkoopprogramma van in totaal maximaal 45 miljoen euro. Het slotdividend van het aandeel Telenet zal normaal gesproken worden uitgekeerd in mei 2022. De ex-coupon datum was dit jaar nog 3 mei. Dividendnieuws.be verwacht dat ook in 2022 de ex-notering voor Telenet weer in de eerste week van mei zal vallen.


Telenet Group (ISIN: 
BE0003826436) is een aanbieder van entertainment- en telecommunicatiediensten in België. Het bedrijf spitst zich onder de merknaam Telenet toe op het aanbieden van digitale televisie, hogesnelheidsinternet en vaste en mobiele telefoniediensten aan residentiële klanten in Vlaanderen en Brussel. Onder de merknaam BASE levert het mobiele telefonie in België. De afdeling Telenet Business bedient de zakelijke markt in België en Luxemburg met connectiviteits-, hosting- en security oplossingen.Telenet Group is een onderdeel van Telenet Group Holding nv en is genoteerd op Euronext Brussel onder ticker symbool TNET. Voor meer informatie, surf naar www.telenet.be. Telenet is voor 58% eigendom van Liberty Global, het grootste internationale tv- en breedbandinternetbedrijf ter wereld. Telenet heeft sinds 2005 een notering aan Euronext Brussels en betaalt sinds 2018 weer een dividend.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE