Belgisch dividendaandeel UCB op kooplijst Berenberg | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 24 november 2021

Belgisch dividendaandeel UCB op kooplijst Berenberganalisten over aandeel UCB
De analisten van Berenberg zijn positief gestemd over de Belgische famaceut UCB, dat op 'kopen' staat samen met enkele andere midcaps uit Europa.

UCB staat bekend om het sterke dividend dat al jarenlang steeds verder wordt verhoogd. 

Berenberg komt op 24 november met een rapport over Europese farmaciespelers in de midcapsector waarvoor de analisten 'gezonde fundamenten' zien. Eén van die aandelen is UCB uit België, dat een 'buy' advies krijgt. 

De analisten zijn positief over de Europese middelgrote bedrijven in de farmaceutische hoek met goede groeivooruitzichten en gezonde en duurzame fundamenten, zo luidt het commentaar van Berenberg, dat vandaag is begonnen met het volgen van vier aandelen in de sector.

Naast UCB (België) noemt de broker ook het Deense Lundbeck, het Franse Ipsen en het Zwitserse Vifor Pharma. Voor de sector (Europese farma midcaps) voorziet Berenberg een groei van 6% voor omzet en 8% voor winst per jaar voor de komende vijf jaar, gestuwd door innovatie.

Investeringen in onderzoek, ofwel Research & Development, zijn essentieel en specifiek noemt Berenberg hier UCB dat hoge rendementen behaalt op zijn investeringen. UCB is één van de favorieten van de analisten omwille van de sterke winstgroei en het hoge rendement op R&D. Ook Lundbeck is volgens de analisten van Berenberg ondergewaardeerd met het ook op de winstgroei en de lage aandelenkoers.

Eerder dit jaar was UCB ook al een favoriet van de analisten van Jefferies en gaf ook UBS al eens een koopadvies voor de Belgische farmaceut.

DIVIDEND AANDEEL UCB GAAT ELK JAAR VERDER OMHOOG
Het aan Euronext Brussels genoteerde Belgische biofarmaceutische bedrijf UCB SA verhoogde het dividend in 2021 met 2,4% naar 1,27 euro bruto per aandeel. UCB betaalt één keer per jaar een dividend met ex-coupon datum eind april of begin mei. UCB beloonde aandeelhouders de laatste jaren telkens met een kleine dividendverhoging. Zo werd het dividend in 2019 nog verhoogd met 2,5% tot €1,21 bruto per aandeel, waarmee het ook dit jaar weer de lijn van de voorgaande jaren door blijft zetten. 

Het dividendrendement voor het aandeel UCB is momenteel 1,3% bruto. Analisten rekenen voor 2022 op een dividendbetaling van €1,30, wat in lijn is met de stijging van de afgelopen jaren, toen er ook elke keer een verhoging van €0,03 bruto per jaar was. De Franse sectorgenoot Ipsen betaalt al vier jaar op rij een onveranderd dividend van €1,00 bruto per aandeel, goed voor een huidig dividendrendement van 1,1%.

UCB SA (ISIN: BE0003739530) is een internationaal biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontdekking en ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen en oplossingen om het leven te veranderen van mensen met ernstige ziekten van het immuunsysteem of van het centrale zenuwstelsel. UCB richt zich op epilepsie, diabetische neuropathische pijn, multiple sclerose, fibromyalgie, rusteloze benen syndroom en de ziekte van Parkinson, en het gebied van immunologie omvat botverliesaandoeningen, de ziekte van Crohn, reumatoïde artritis en luchtwegen ziekte. Ook levert Ucb SA moleculaire oplossingen aan specialisten voor gebruik bij de behandeling van ernstige ziekten. De medicijnen van UCB zijn bekend onder merknamen als Neupro, Vimpat, Cimzia. 


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE