Aandeel UCB is favoriet bij analisten van Jefferies | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 16 september 2021

Aandeel UCB is favoriet bij analisten van JefferiesAnalisten Jefferies over aandeel UCB
Het Belgische farmabedrijf UCB is de 'top pick' bij de analisten van Jefferies, die negatief zijn over het Nederlandse Galapagos.

UCB, zoals bekend één van de mooiste dividendaandelen van België, krijgt een adviesverhoging van 'houden' naar 'kopen' van Jefferies, dat onder meer veel verwacht van het UCB medicijn Bimzelx tegen psoriasis, dat mogelijk in oktober wordt goedgekeurd in de Verenigde Staten. Eerder verhoogde ook UBS al het advies voor UCB naar 'kopen'.

Ook het Spaanse healthcare aandeel Almirall is een favoriet van Jefferies, dat juist weer negatief is over het Nederlandse biotechbedrijf Galapagos, dat in het onderzoeksrapport als 'minst favoriete' aandeel wordt genoemd. Op korte termijn voorziet Jefferies weinig opwaarts potentieel voor Galapagos vanwege de teleurstellende initiële resultaten van het medicijn Toledo. Ook het Franse Ipsen is geen favoriet bij Jefferies.

Naast UCB en Almirall noemen de analisten ook het Noorse Bavarian Nordic en het Zwitserse Idorsia als kansrijk, waarbij het laatste aandeel van 'houden' naar 'kopen' gaat. Tot slot gaat het advies voor Genmab omlaag van 'buy' naar 'hold'.


Het aan Euronext Brussels genoteerde Belgische biofarmaceutische bedrijf UCB verhoogde het dividend in 2021 met 2,4% naar 1,27 euro bruto per aandeel. UCB noteerde inmiddels op 30 april 2021 ex-coupon en biedt bij een koers van €93,14 een dividendrendement van 1,4%. Wat betreft dividendhistorie is UCB één van de dividendtoppers in België met een uitkering die al jarenlang op rij stapsgewijs verder wordt verhoogd. Het aandeel UCB stijgt vandaag 3,3% na het hogere advies van Jefferies.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE