Aandeel UCB krijgt advies 'kopen' van analisten UBS | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 23 augustus 2021

Aandeel UCB krijgt advies 'kopen' van analisten UBSanalisten verhogen advies UCB
Het aandeel van het Belgische farmabedrijf UCB stijgt nadat de analisten van UBS een koopaanbeveling hebben afgegeven.

UBS verhoogt de recommendatie voor UCB van 'neutral' naar 'buy' met een koersdoel van €116.

Ondanks de flinke koersdoelverhoging, van €96 per aandeel UCB naar €116, noteert UCB vandaag in de middag toch onveranderd. De analisten van UBS verhoogden vandaag het advies naar het equivalent van 'kopen' voor het Belgische farmaceutische bedrijf.

De reden voor het hogere koersdoel en advies van UBS is de potentiële goedkeuring van het psoriasmiddel (een huidziekte) van UCB, waarbij het medicijn ook toegepast kan worden voor een andere aandoening, namelijk ankylosing spondylitis (AS), een soort van arthritis, zo schrijven de analisten.

Bimekizumab zou het grootste medicijn (qua omzet) van UCB kunnen worden, aldus UBS, wanneer er goedkeuring wordt gegeven voor het gebruik tegen psoriasis. Het medicijn van UCB zou kunnen concurreren met het middel van markleider Novartis, waarbij de analisten zelfs zeggen dat Bemekizumab van UCB 'superiority data' heeft ten opzichte van het Zwitserse bedrijf. Het middel van UCB zou tegen 2028, dus over pakweg 7 jaar, een omzet van €2,5 mrd moeten kunnen binnenbrengen voor UCB, zo becijfert UBS. Dat is aanzienlijk gezien de voor 2021 ingeschatte omzet van in totaal 5,5 miljard.

Daarnaast noemt UBS het reumamiddel Cimzia, momenteel het beste medicijn van UCB, ook in het rapport, waarbij de analisten melden dat de groei van Cimzia langer kan voortduren dan de consensus (alle analisteninschattingen bij elkaar) momenteel inschat.

Beleggers in het aandeel UCB mogen niet klagen in 2021 met een koersstijging van 17,2%. Het dividendrendement van het aandeel UCB is evenwel relatief laag met 1,3%. Op 30 april noteerde UCB reeds ex-coupon voor €1,27 bruto per aandeel. Het dividend wordt elk jaar verder verhoogd, maar de dividendgroei is mager, met dit jaar bijvoorbeeld een verhoging van slechts 2,4%, in lijn met de voorgaande jaren.

UCB SA (ISIN: BE0003739530) is een internationaal biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontdekking en ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen en oplossingen om het leven te veranderen van mensen met ernstige ziekten van het immuunsysteem of van het centrale zenuwstelsel. UCB richt zich op epilepsie, diabetische neuropathische pijn, multiple sclerose, fibromyalgie, rusteloze benen syndroom en de ziekte van Parkinson, en het gebied van immunologie omvat botverliesaandoeningen, de ziekte van Crohn, reumatoïde artritis en luchtwegen ziekte. Ook levert Ucb SA moleculaire oplossingen aan specialisten voor gebruik bij de behandeling van ernstige ziekten. De medicijnen van UCB zijn bekend onder merknamen als Neupro, Vimpat, Cimzia. 

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE