KBC Groep wil in 2021 in totaal €2,44 dividend betalen | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 11 februari 2021

KBC Groep wil in 2021 in totaal €2,44 dividend betalenAandeel KBC Groep dividend 2021
Het Belgische bank aandeel KBC Groep wil in 2021 weer dividend betalen. In mei wil KBC eerst €0,44 bruto uitkeren, later dit jaar gevolgd door een extra betaling van €2,00 bruto.

In 2020 ontvingen aandeelhouders KBC uiteindelijk helemaal geen dividend nadat het voorgestelde slotdividend van €2,50 bruto werd geannuleerd vanwege COVID-19 en op verzoek van de ECB.

Het aandeel KBC daalt deze donderdag flink na de jongste resultaten over het vierde kwartaal van 2020. Het nettoresultaat van de Belgische bank daalde naar 538 miljoen euro door lagere rente inkomsten en KBC toonde zich voorzichtig in zijn outlook.

Wel heeft KBC goed nieuws op het gebied van dividend, alhoewel het voorgestelde dividend voor 2021 een gelijk rendement geeft als de koersdaling van ruim 4% dit jaar.

EINDELIJK WEER DIVIDEND VOOR AANDEEL KBC
Vorig jaar augustus schreef dividendnieuws.be nog dat, zoals verwacht, KBC Groep defnitief geen dividend meer zou uitkeren in 2020. Destijds herhaalde de bankgroep dat het in lijn met de aanbeveling van de ECB in 2020 geen interim dividend zou betalen. Eerder in 2020 schrapte KBC om die reden al het voorgestelde slotdividend van €2,50. Nadat eerder al het slotdividend van €2,50 per aandeel voor boekjaar 2019 werd geschrapt liet KBC weten dat er ook geen interim dividend meer werd uitgekeerd in 2020.

Nu dus kunnen aandeelhouders in KBC weer een dividenduitkering verwachten in 2021. KBC kwam vandaag met resultaten over het vierde kwartaal en deed in het persbericht ook enkele mededelingen over het dividend. 

"Onze solvabiliteit bleef heel sterk, met een common equity ratio van 17,6%. In overeenstemming met de aanbeveling van de ECB van 15 december 2020 die de dividenduitkeringen beperkt, zullen we op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei van dit jaar een (bruto)dividend van 0,44 euro per aandeel voorstellen voor het boekjaar 2020, betaalbaar in mei 2021. Daarnaast is de Raad van Bestuur van plan om in het vierde kwartaal van 2021 een extra brutodividend van 2 euro per aandeel uit te keren over het boekjaar 2020. Wat dat laatste betreft, is de uiteindelijke beslissing van de Raad van Bestuur afhankelijk van de opheffing van dividendrestricties door de ECB. Daarenboven, vanaf 2021 houdt ons dividendbeleid een uitkeringsratio in van ten minste 50% van de geconsolideerde winst van het boekjaar, waarvan een interim-dividend van 1 euro per aandeel dat in november wordt uitgekeerd. Bovenop de uitkeringsratio van ten minste 50% van de geconsolideerde winst zal al het kapitaal dat de referentiekapitaalpositie (een pre-Basel IV fully loaded common equity ratio van 14,5%) plus de managementbuffer van 1% overschrijdt, in aanmerking komen voor uitkering aan de aandeelhouders. Elk jaar zal de Raad van Bestuur die beslissing naar eigen goeddunken nemen bij de bekendmaking van de resultaten over het hele jaar."

Met andere woorden geeft KBC vandaag dus aan het beleggers sowieso een dividend van €0,44 bruto per aandeel krijgen in mei 2021 en dat er later dit jaar een extra dividendbetaling van €2,00 bruto per aandeel staat gepland.

In totaal gaat het dus om een dividend van €2,44 bruto per aandeel in 2021, wat omgerekend bij een beurskoers van €59,16 een dividendrendement van 4,1% geeft. De ex-coupon datums moeten nog bekend gemaakt worden door KBC.

Het nu voorgestelde slotdividend van €0,44 per aandeel betekent dat KBC het dividend over boekjaar 2020 uiteindelijk met 56% verlaagt, omdat er geen interim dividend werd uitgekeerd. Dat volgt op een verlaging van 71,4% over boekjaar 2019, toen er dus uiteindelijk geen slotdividend werd uitgekeerd.

Indien er €0,44 per aandeel wordt uitbetaald in mei komt dat neer op een totale dividendbetaling van omgerekend 183 miljoen euro volgends berekeningen van dividendnieuws.be.

KBC Groep NV (ISIN: BE0003565737) is actief is in de bank-, verzekerings- en vermogensbeheersector. De activiteiten van worden uitgevoerd middels de volgende divisies: België (retail en private banking en verzekeringen, vermogensbeheer en private banking in België); Midden- en Oost-Europa en Rusland (retailbankverzekeringen en merchantbankactiviteiten in Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Polen, en  bankverzekeringen, leasing, vermogensbeheer en factoring in Bulgarije); Merchant Banking (corporate banking en marktactiviteiten in Europa), en Shared Services and Operations (ondersteuning en producten leveren aan andere bedrijfseenheden).Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE