Aandeel KBC betaalt definitief geen interim dividend in 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 6 augustus 2020

Aandeel KBC betaalt definitief geen interim dividend in 2020Aandeel KBC Groep interim dividend boekjaar 2020 geschraptZoals verwacht zal het Belgische KBC Groep defnitief geen dividend meer uitkeren in 2020.

Vandaag herhaalde de bankgroep dat het in lijn met de aanbeveling van de ECB dit jaar geen interim dividend zal betalen. Eerder dit jaar schrapte KBC om die reden al het voorgestelde slotdividend van €2,50.

Investeerders in het aandeel KBC Groep zullen nog even moeten wachten voordat ze wederom een dividend uitbetaald krijgen van de bank.

Nadat eerder al het slotdividend van €2,50 per aandeel voor boekjaar 2019 werd geschrapt laat KBC vandaag weten dat er ook geen interim dividend uitgekeerd wordt in 2020.

In een persbericht maakte KBC het resultaat over het tweede kwartaal van 2020 bekend, waarin een resultaat van 210 miljoen euro werd behaald. Over het dividend zegt KBC: Onze solvabiliteitspositie bleef heel sterk, met een fully loaded common equity ratio van 16,6%, ruim boven de huidige minimumkapitaalvereiste van 7,95%. Ook onze liquiditeitspositie bleef stevig, met een LCR van 136% en een NSFR van 142% eind juni 2020. Als gevolg daarvan stellen onze huidige kapitaal- en liquiditeitsbuffers ons in staat om de uitdagingen van vandaag met vertrouwen tegemoet te treden. Noteer dat we, in lijn met de recente aanbeveling van de ECB, ons gebruikelijke dividendbeleid niet kunnen uitvoeren. Dat betekent dat er in november 2020 geen interim-dividend zal worden uitgekeerd.
De laatste keer dat beleggers een dividend van KBC ontvingen was in november 2019, toen er een interim dividend van €1,00 per aandeel werd uitgekeerd. Op de beurs in Brussel daalt het aandeel KBC dit jaar ruim 25% wat een huidige marktwaarde van €20,6 miljard oplevert.

KBC Groep NV is actief is in de bank-, verzekerings- en vermogensbeheersector. De activiteiten van worden uitgevoerd middels de volgende divisies: België (retail en private banking en verzekeringen, vermogensbeheer en private banking in België); Midden- en Oost-Europa en Rusland (retailbankverzekeringen en merchantbankactiviteiten in Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Polen, en  bankverzekeringen, leasing, vermogensbeheer en factoring in Bulgarije); Merchant Banking (corporate banking en marktactiviteiten in Europa), en Shared Services and Operations (ondersteuning en producten leveren aan andere bedrijfseenheden).

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE