Dividend kalender aandelen België vanaf juli 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 9 juli 2020

Dividend kalender aandelen België vanaf juli 2020De dividend kalender is nagenoeg leeg © dividendnieuws.be
Na een bewogen dividendseizoen 2020 noteert nog slechts een handvol Belgische aandelen ex-coupon dit jaar.

In juli is het allereerst de beurt aan vastgoedfonds Retail Estates, dat een hoog dividendrendement biedt aan zijn aandeelhouders. We maken een optelsom van wat er is gebeurd en blikken vooruit.

Normaal gesproken piekt het Belgische dividendseizoen in de maanden april, mei en juni en ook dit jaar zien we rond deze periode de meeste aandelen die ex-coupon noteren.De meeste aandelen met een notering aan Euronext Brussel gaan ex in de maand mei. Toch was het vergeleken met de voorgaande jaren relatief rustig aangezien veel dividenduitkeringen werden geannuleerd of uitgesteld in verband met het oprukkende coronavirus.

Volgens onze tellingen noteerden er in de maand april 2020 in totaal slechts vier Belgische aandelen ex-dividend, gevolgd door 35 ex-coupon noteringen in mei en nog 10 vorige maand, in juni. De laatste twee aandelen waren Gimv en Ion Beam Applications, die alletwee op 29 juni 2020 ex-coupon noteerden.

Gimv Investeringsmaatschappij Voor Vlanderen NV, voorheen Gimv NV, betaalt deze maand een stabiel dividend van €2,50 bruto per aandeel over boekjaar 2019. De betaalbaarstelling van het dividend van Gimv is 28 juli 2020, dus aandeelhouders zullen nog even geduld moeten hebben alvorens het dividend wordt uitgekeerd. Ion Beam Applications noteerde op dezelfde dag als Gimv ex-coupon maar was veel sneller met de betaling van het dividend van 7,6 cent bruto per aandeel, die al op 1 juli 2020 werd gedaan aan beleggers.

DIVIDEND KALENDER BELGIE TWEEDE HELFT 2020 
Na Ion Beam en Gimv is het lang wachten voordat aandeelhouders in België een volgende ex-coupon datum voorgeschoteld krijgen, want pas op 22 juli 2020 is het de beurt aan Retail Estates, dat ex-coupon gaat voor een dividend van €4,40 per aandeel bruto. Eerder schreven wij al dat het Belgische winkelvastgoedaandeel over een zeer sterke dividendhistorie beschikt met een dividend dat al jarenlang niet is verlaagd. Het dividendrendement wordt geschat op 7,0% bij een huidige beurskoers van €62,60.

Na Retail Estates staat er voorlopig even helemaal niets meer op de dividendkalender voor aandelen met een notering in België. Wel is er op 14 augustus het Nederlandse Aperam dat ex-dividend noteert. Overigens is Retail Estates ook genoteerd aan Euronext Amsterdam, net zoals Aperam een extra notering in België heeft.

Pas eind oktober staan de volgende twee aandelen in België weer op de agenda om ex-coupon te noteren met op 23 oktober 2020 Wereldhave België en enkele dagen later op 26 oktober Tinc Comm. Wereldhave Belgium zal in het vierde kwartaal €4,50 per aandeel dividend uitkeren, wat minder is dan over het voorgaande boekjaar. Eind juni verlaagde het vastgoedbedrijf nog het dividend.De komende weken en maanden verwachten wij nog een aantal nieuwe dividendaankondigingen voor Belgische aandelen, die meestal gedaan worden met de publicatie van kwartaal- en halfjaarcijfers. Dat is het moment voor de aandelen die twee keer per jaar dividend betalen om een interim dividend voor boekjaar 2020 aan te kondigen. Belgische aandelen die halfjaarlijks dividend uitkeren zijn onder meer Proximus, Home Invest Belgium, Shurgard, Solvay, AB Inbev, Melexis, KBC, Umicore en EVS Broadcast. Zodra wij nieuwe informatie hebben over het dividend van deze en andere aandelen in België zal dat worden verwerkt in onze ex-dividend kalender.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE