Gimv handhaaft dividend in 2020 op €2,50 per aandeel | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 23 april 2020

Gimv handhaaft dividend in 2020 op €2,50 per aandeelAandeel Brussel GIMV dividend 2019Gimv Investeringsmaatschappij Voor Vlanderen NV, voorheen Gimv NV, zal ook over 2019 een dividend van €2,50 bruto per aandeel uitkeren.

De afgelopen drie jaar betaalde de Gimv een bruto dividend van 2,50 euro per aandeel, wat netto neerkomt op 1,75 euro per aandeel. Het dividendrendement is nu 4,7%.

In het persbericht van Gimv lezen we dat De Raad van Bestuur de intentie heeft om een stabiel bruto-dividend van EUR 2,5 per aandeel voor te stellen aan de algemene vergadering van Gimv die gepland is op 24 juni 2020.


Na goedkeuring door de algemene vergadering zal de uitbetaling plaats vinden onder de vorm van een keuzedividend, wat Gimv zal toelaten haar investeringsritme extra te financieren. De modaliteiten hiervan zullen ten gepasten tijde worden gecommuniceerd.

Op de beurs in Brussel doet het aandeel Gimv het dit jaar relatief gezien erg goed met een koersdaling van 6,9%. De marktkapitalisatie is 1,3 miljard euro en Gimv heeft beleggers inmiddels meer dan tien jaar op rij een ten minste stabiel dividend uitgekeerd.

LEES OOK: Beste en slechtste aandelen België in 2020

Een ex-coupon datum is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk zo rond begin juli liggen net als in de voorgaande jaren. Zo noteerde Gimv in 2019 op 1 juli ex-coupon met een betaalbaarstelling op 3 juli.

Gimv is een Europese investeringsmaatschappij met meer dan drie decennia ervaring in private equity en venture capital. Gimv is genoteerd op Euronext Brussel. GIMV heeft vier business units in België, Nederland, Duitsland en Frankrijk. De business units Technology, Life Sciences en Cleantech trends vormen samen het segment Venture Capital. GIMV opereert onder meer via de ondernemingen Summa, France Thermes, Acceo, AgroBiothers, IMPACT, Rovipharm en Nova Engineering.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE