Wereldhave Belgium in oktober 2020 ex-coupon voor €4,50 (-13,5%) | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zaterdag 27 juni 2020

Wereldhave Belgium in oktober 2020 ex-coupon voor €4,50 (-13,5%)Wereldhave Belgium verlaagt dividend in 2020
Het Belgische vastgoedbedrijf Wereldhave Belgium zal in 2020 een lager dividend van €4,50 bruto per aandeel betalen.

De ex-coupon datum wordt verder verschoven naar oktober. Door het lagere dividend dit jaar eindigt een reeks van zeker 20 jaar op rij waarin Wereldhave nog nooit het dividend verlaagde.

De COVID-19 pandemie resulteert dan uiteindelijk toch ook in een lagere dividendbetaling door Wereldhave Belgium aan aandeelhouders. Begin dit jaar schreven wij nog dat Wereldhave Belgium een dividend van bruto €5,20 per aandeel wilde uitkeren. Nu dus ontvangen beleggers €4,50 bruto in plaats van €5,20, ofwel 13% minder dan het eerdere voorstel, zo blijkt uit een persbericht van 22 juni.


Daarin maakt Wereldhave Belgium melding van een aangepaste financiële kalender, waarbij wordt verwezen naar het eerdere persbericht van 2 april waarin de Gewone Algemene Vergadering van de Vennootschap wordt uitgesteld. De nieuwe datum voor de vergadering, die zich onder andere over de resultaten van het boekjaar 2019 moet uitspreken, werd vastgelegd op woensdag 2 september
2020, om 11u op de zetel van de Vennootschap. De oproep voor deze vergadering zal, zoals wettelijk
vastgelegd, ten laatste één maand vóór de vastgestelde datum gepubliceerd worden.

In het persbericht lezen we eveneens dat De Raad van Bestuur van de Vennootschap heeft besloten – en dit als voorzichtigheidsmaatregel omtrent een gezond liquiditeitsbeheer in het kader van de nog steeds onzekere impact van het de Covid-19 pandemie – om het eerder voorgestelde dividend naar 4,50 euro (bruto) per aandeel bij te stellen en dit als voorstel ter goedkeuring aan de Gewone Algemene Vergadering van de Aandeelhouders voor te leggen. Dit voorgestelde bedrag ligt hoger dan het minimaal uit te keren niveau, welke volgens de regelgeving 80% van het gecorrigeerde statutaire resultaat van het boekjaar 2019 bedraagt.

De nieuwe ex-coupon datum is vastgesteld op vrijdag 23 oktober 2020 met een betaalbaarstelling op vrijdag 13 november. Een dividend van bruto €4,50 per aandeel geeft bij een beurskoers van €50 voor het aandeel Wereldhave Belgium een dividendrendement van 9%.


Door het lagere dividenvoorstel voor boekjaar 2019 eindigt een lange reeks van ten minste 20 jaar waarin het dividend nooit werd verlaagd door Wereldhave Belgium. Eerder waren het al aandelen als Miko, Kinepolis en Ackermans & Van Haaren die een lange dividendhistorie met soms tientallen jaren van verhogingen op rij tot een einde zagen komen. Deze Belgische Dividend Aristocrats worden allemaal keihard getroffen door het coronavirus, net als Werelhave Belgium. Het Nederlandse Wereldhave staakte zelfs helemaal het dividend in april.

Wereldhave Belgium is een openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap (GVV) met focus op commercieel vastgoed in België. Wereldhave Belgium richt zich bij nieuwe investeringen op winkelcentra. De waarde van de portefeuille vastgoedbeleggingen, inclusief projectontwikkelingen bevat winkelcentra in Luik, Nijvel, Doornik, Gent, Genk, Waterloo en Kortrijk. Daarnaast bevat de portefeuille vastgoedbeleggingen kantoren in Brussel, Vilvoorde en Antwerpen.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE