Deze Belgische aandelen noteren nog ex-dividend in 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 19 juni 2020

Deze Belgische aandelen noteren nog ex-dividend in 2020Spadel, Gimv en Retail Estates betalen nog dividend
Het jaar 2020 is inmiddels al bijna halverwege en de meeste aandelen in België betaalden inmiddels hun dividend.

De komende weken, eind juni en juli 2020 noteren nog slechts enkele aandelen ex-coupon. We maken een overzicht.

Onder meer Gimv, Spadel en Retail Estates betalen dit jaar nog een volledig dividend.
De maand juni was tot dusverre nog redelijk druk met zeven beursgenoteerde Belgische aandelen die ex-coupon noteerden.

Daar komen er nog twee bij in juni, met op 24 juni Spadel dat ex-coupon noteert en op 29 juni Gimv.
Mineraalwaterproducent Spadel liet eerder al weten in 2020 wederom €2,00 per aandeel bruto uit te keren. Het familiebedrijf biedt bij een beurskoers van €185 een dividendrendement van 1,1%. Spadel, voluit Societe de Services de Participations de Direction et d'Elaboration SA, betaalde de afgelopen jaren telkens 2 euro per aandeel bruto aan dividend.

Een tweede Belgisch aandeel dat ex-coupon noteert deze maand is Gimv. Op 29 juni gaat Gimv ex-coupon voor een bruto dividend van €2,50 per aandeel. Gimv Investeringsmaatschappij Voor Vlanderen NV, voorheen Gimv NV, zal betaalde vorig jaar ook al een dividend van €2,50 bruto per aandeel. Het dividendrendement is hier 4,8% bij een beurskoers van €52,50.

Aandelen Belgie die nog dividend moeten betalen in 2020
De bovenstaande aandelen in België moeten nog ex-coupon noteren in 2020 Ook in juli is er volgens onze informatie nog zeker één Belgisch dividend aandeel dat ex-coupon zal noteren. Op 22 juli is het namelijk vastgoedbedrijf Retail Estates dat ex-coupon gaat voor een dividend van €4,40 per aandeel bruto. Het Belgische winkelvastgoedaandeel beschikt over een zeer sterke dividendhistorie met een dividend dat al jarenlang niet is verlaagd. Het dividendrendement wordt geschat op 7,3% bij een huidige beurskoers van €60,10.

Het bovenstaande overzicht laat een deel van onze ex-dividend kalender zien die u via het menu bovenaan deze website dagelijks bijgewerkt kunt raadplegen. Op 15 juni noteerde beurslieveling Euronav nog ex-coupon.

Het aandeel Ontex schrapte het dividend in 2020 vanwege de COVID-19 pandemie. Normaal gesproken noteerde Ontex in juni ex-coupon, maar dit jaar zullen aandeelhouders geen dividend ontvangen. Daarom hebben we het aandeel in het bovenstaande overzicht in het rood, en doorgehaald, neergezet.

Ook in Nederland zijn er nog maar weinig aandelen die ex-coupon noteren in juni en juli. Bekijk hier het overzicht van de Nederlandse beurs, waar tussen 29 juni en 4 juli 2020 in totaal nog vier aandelen ex-coupon zullen noteren.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE