Ontex Group schrapt dividend 2019 vanwege coronacrisis | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 9 april 2020

Ontex Group schrapt dividend 2019 vanwege coronacrisisAandeel Ontex Group dividend 2019 geschraptOok Ontex trekt het eerdere dividendvoorstel weer in vanwege de corona pandemie en is daarmee één van de laatste Belgische aandelen die in 2020 geen dividend uitkeert.

Aandeelhouders Ontex Group worden zodoende twee keer teleurgesteld, want in maart werd het dividend nog met ruim 60% verlaagd. Wel geeft Ontex aan het dividend later in 2020 nog eens te herzien.

In maart nog kondigde de producent van incontinentieproducten aan voor het tweede jaar op rij het dividend te verlagen. Nu dus zal ook het verlaagde dividend van slechts 16 cent niet uitgekeerd worden, zo maakte het Belgische bedrijf bekend in een persbericht.

"De Raad van Bestuur heeft besloten om de betaling van een dividend van €0,16 per aandeel niet voor te stellen aan de algemene vergadering van mei ter ondersteuning van de initiatieven van het Management om de geldmiddelen en de financiële flexibiliteit te vrijwaren in de huidige omstandigheden. De Raad heeft de intentie uitgesproken om de mogelijke betaling van een dividend later dit jaar te herzien wanneer de visibiliteit van de effecten van de pandemie op onze activiteiten en markten verbetert." bron: persbericht Ontex
Het aandeel Ontex Group stijgt vandaag op Euronext Brussel een kleine 2,5% na de aangekondigde dividendschrap. Daarmee resteert een verlies van 18,9% in 2020, waarmee de marktkapitalisatie van Ontex nog altijd ruim €1 miljard is.


Normaal gesproken zou Ontex begin juni ex-coupon noteren, nu volgt dus mogelijk later dit jaar alsnog een dividenduitkering, maar dat is vooralsnog afwachten voor aandeelhouders. De afgeloen weken verlaagden vele Belgische aandelen hun dividend of werd de uitkering volledig gestaakt in verband met het COVID-19 virus. Toch zijn er ook genoeg bedrijven die reageren op corona, maar het dividend niet direct verlagen, zoals bijvoorbeeld Ageas, dat gisteren een aangepast dividendvoorstel bekend maakte, waarbij het eerder voorgestelde dividend dit jaar gewoon uitgekeerd zal worden alleen in twee stappen in plaats van in één keer.

LEES OOK: Bekaert halveert dividend 2019 vanwege COVID-19 pandemie

Ontex Group is wereldwijd actief als producent van Babyverzorgingsproducten, Dameshygiëneproducten en Incontinentieproducten voor volwassenen. De producten van Ontex zijn onder meer babyluiers, babybroeken, natte babydoekjes, pads, inlegkruisjes, tampons, lichte incontinentieproducten, pull-ups, riemluiers, alles-in-één tapesystemen, gevormde pads en underpards. De producten worden gedistribueerd via retailpartnermerken en onder eigen merken (canbebe, canped en Moltex) via verschillende distributiekanalen, zoals detailhandel, zorginstellingen en apotheken. Ontex is actief in Europa, Noord-Amerika, Brazilië, Noord-Afrika, Australië en Azië.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE