Ontex Group verlaagt dividend 2019 met 61% tot €0,16 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 4 maart 2020

Ontex Group verlaagt dividend 2019 met 61% tot €0,16Na een dividendverlaging van 32% vorig jaar krijgen aandeelhouders in luier- en incontinentieproducten Ontex Group ook in 2020 een fors lager dividend uitgekeerd.

Het BEL-20 aandeel stijgt desondanks fors op de beurs in Brussel vandaag vanwege meevallende cijfers. Het dividendrendement is nog slechts 1%.

Vorig jaar viel Ontex Group al op met een dividendverlaging van €0,60 naar €0,41 per aandeel. Dit jaar doet het bedrijf daar nog een schepje bovenop met een dividendverlaging van ruim 60 procent tot €0,16 per aandeel.

Ontex rapporteerde vandaag jaarcijfers, die door beleggers met een koerswinst van bijna 16% op €15,74 worden beloond. Het EBITDA resultaat van de luierproducent steeg met 8% tot 72,7 mln in het vierde kwartaal en voor 2020 ziet Ontex ook groei.

Het voorgestelde brutodividend van 0,16 € per aandeel is in lijn met het beleid van Ontex om 35% van de nettowinst uit te keren. Dat betekent dit jaar wel een forse verlaging van het dividend ten opzichte van boekjaar 2019.

Een ex-coupon datum is nog niet aangekondigd door Ontex, dat een jaar geleden nog op 3 juni ex-coupon noteerde met een betaalbaarstelling van het toenmalige dividend van €0,41 per aandeel op 5 juni 2019. Dit jaar zal de ex-coupon datum waarschijnlijk rond een zelfde datum vallen.

Bij een beurskoers van €15,68 biedt het aandeel Ontex Group nog slechts een dividendrendement van 1,0% bruto als we uitgaan van het voorgestelde dividend van 16 cent voor boekjaar 2019.

Ontex Group is wereldwijd actief als producent van Babyverzorgingsproducten, Dameshygiëneproducten en Incontinentieproducten voor volwassenen. De producten van Ontex zijn onder meer babyluiers, babybroeken, natte babydoekjes, pads, inlegkruisjes, tampons, lichte incontinentieproducten, pull-ups, riemluiers, alles-in-één tapesystemen, gevormde pads en underpards. De producten worden gedistribueerd via retailpartnermerken en onder eigen merken (canbebe, canped en Moltex) via verschillende distributiekanalen, zoals detailhandel, zorginstellingen en apotheken. Ontex is actief in Europa, Noord-Amerika, Brazilië, Noord-Afrika, Australië en Azië.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE