Ontex Group verlaagt dividend 2018 met 31,7% | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 8 maart 2019

Ontex Group verlaagt dividend 2018 met 31,7%Het Belgische aandeel Ontex Group keert in 2019 een flink lager dividend van 41 eurocent uit.

Een jaar geleden betaalde Ontex, opgenomen in de BEL-20 index, nog een dividend van €0,60 per aandeel bruto.

De forse dividendverlaging van ruim 30 procent is dan ook een zeer onaangename verrassing voor beleggers, die na drie jaar van verhogingen nu dus minder uitgekeerd krijgen. Vorig jaar verhoogde Ontex het dividend nog met 9%.

Een nieuw dividend van 41 eurocent bruto geeft bij een beurskoers van €18,36 voor Ontex Group deze vrijdag een geschat dividendrendement van 2,2%. Een ex-coupon datum is nog niet bekend gemaakt door het Belgische bedrijf. Vorig jaar was dat nog op 1 juni.

Op de beurs in Brussel beleven aandeelhouders maar weinig plezier aan Ontex Group, dat vorig jaar 35% inleverde en daarmee voor het derde jaar op rij lager sloot. In 2019 staat er vooralsnog een kleine plus van 2,6% op het bord.

Analisten blijven, ondanks de zwakke koersperformance de laatste jaren, overwegend positief over het aandeel Ontex Group met 6 koopadviezen, 8 keer houden en slechts 1 keer verkopen.

Ontex Group is wereldwijd actief als producent van Babyverzorgingsproducten, Dameshygiëneproducten en Incontinentieproducten voor volwassenen. 

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE