Miko betaalt geen dividend in 2020 vanwege coronavirus | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 26 maart 2020

Miko betaalt geen dividend in 2020 vanwege coronavirusDe Belgische beursgenoteerde koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist Miko NV zal geen dividend uitkeren in 2020 vanwege de coronacrisis.

In het persbericht van Miko bij de jaarcijfers 2019 lezen we het volgende: “Over de resultaten van 2019 zijn we tevreden. De impact van COVID-19, dat ondertussen werd uitgeroepen tot pandemie, dwingt evenwel tot voorzichtigheid omdat het meteen een impact zal hebben op onze koffieserviceafdeling die vooral actief is in de horeca en kantoren. Vandaar dat wij voorstellen over het jaar 2019 geen dividend te betalen. Ondertussen zullen wij wel onze activiteiten voortzetten om zo onze rol in de voedingsketen te blijven spelen”, aldus Frans Van Tilborg, CEO van de Miko-groep.


Vorig jaar betaalde Miko nog een dividend van €1,87 bruto per aandeel. Met het schrappen van het dividend eindigt een mooie reeks van jaarlijkse dividendverhogingen door deze Belgische smallcap. De laatste jaren verhoogde Miko het dividend telkens met zo'n 10 procent.

Andere Belgische aandelen die de afgelopen dagen hun dividend schrapten of verlaagden in verband met de coronacrisis zijn onder meer Umicore, Van de Velde en EVS Broadcast.

BEKIJK HIER HET EX-COUPON OVERZICHT VOOR BELGIË EN NEDERLAND

Miko is al meer dan 200 jaar actief in koffieservice en sinds een 45-tal jaren in kunststofverpakkingen, en werd in 1998 geïntroduceerd op Euronext Brussel. Miko volgt een “tweepijlerstrategie” waarbij de kernactiviteiten – koffieservice en kunststofverpakkingen – nagenoeg zelfstandige entiteiten zijn met elk hun eigen management, zodat beide activiteiten een eigen groeipad kunnen volgen. De groep haalde in 2017 een omzet van 205 miljoen euro, waarvan 53 % in het koffiesegment en 47 % in het kunststofsegment. Miko is een internationale groep met eigen ondernemingen in België, Frankrijk, Engeland, Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Polen, Tsjechië, Slowakije, Indonesië en Australië.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE