Van de Velde trekt dividendvoorstel 2020 weer in | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 23 maart 2020

Van de Velde trekt dividendvoorstel 2020 weer inaandeel van de velde dividend 2019De Belgische lingerieproducent Van de Velde, bekend van merken als Marie Jo, trekt het eerder voorgestelde dividend van €1,03 per aandeel weer in in verband met de coronacrisis.

Aandeelhouders ontvangen zodoende voor het eerst in ruim 20 jaar tijd geen dividend.

Verschillende Europese bedrijven kondigden de laatste dagen al aan hun eerdere dividendvoorstel voor 2020 weer in te trekken in verband met de coronacrisis. Ook Van de Velde zal nu toch het eerdere voorstel van 1,03 euro per aandeel bruto betalen in 2020. Van de Velde stopt inkoopprogramma eigen aandelen en zal de Algemene Aandeelhoudersvergadering vragen voorlopig geen dividend uit te betalen.

De uitbetaling van een interim dividend en de heropstart van het inkoopprogramma zal opnieuw geëvalueerd worden van zodra er meer zicht is op de concrete impact van Corona op de bedrijfsvoering, aldus Van de Velde in het persbericht van vorige week.


In 2018 verlaagde Van de Velde het dividend nog met 70 procent. Nu dus volgt een volledig schrappen van het dividend gedurende de coronacrisis. Het is daarmee voor het eerst in ruim 20 jaar dat Van de Velde geen dividend zal uitkeren.

Met zijn sterke merken, PrimaDonna, Marie Jo en Andres Sarda, is Van de Velde één van de wereldleiders in de lingerie, badmode en sportswear. Onze missie is elke vrouw de ultieme persoonlijke paskamerervaring bieden. Onze langetermijnstrategie is gebaseerd op het bouwen van merken rond de Lingerie Styling paskamerfilosofie, die pasvorm, stijl en mode samenbrengt. We werken wereldwijd samen met 5.000 multimerk lingeriewinkels, zowel online als offline, met een sterke focus op kernmarkten Europa en Noord-Amerika. Ons eigen retailkanaal runnen we onder de labels Rigby & Peller, Lincherie en Private Shop. Deze winkels zijn schoolvoorbeelden op het vlak van de Lingerie Styling paskamerservice. Van de Velde is genoteerd op Euronext Brussel. 

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE