EVS Broadcast schrapt slotdividend 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 25 maart 2020

EVS Broadcast schrapt slotdividend 2020



Aandeel EVS Broadcast Equipment dividend 2020In verband met de coronacrisis zal het Belgische techaandeel EVS Broadcast Equipment SA het eerder voorgestelde slotdividend van bruto 50 eurocent per aandeel niet uitkeren.

Wel wil het bedrijf, indien mogelijk, later alsnog een dividend uitkeren, waarmee het totale dividend onveranderd zou blijven vergeleken met vorig jaar.

EVS Broadcast Equipment zou oorspronkelijk ex-coupon noteren op 27 mei met een betaalbaarstelling aan de aandeelhouders op 29 mei 2020. Dat gaat nu dus niet door. Wel stelt het bedrijf in het persbericht dat het als plan heeft om een totaal brutodividend van €1,00 per aandeel uit te keren over boekjaar 2020 en 2021, afhankelijk van de marktomstandigheden.

Considering the exceptional market conditions, the board of directors of EVS decides to cancel the payment of the final 2019 gross dividend of EUR 0.50 foreseen for may 2020.  This decision will be submitted to the approval of the ordinary shareholders meeting scheduled on 19 May 2020. The plan is still to deliver a total gross dividend of EUR 1.00 related to the fiscal year 2020 and 2021, subject to market conditions. bron: persbericht EVS 25 maart 2020
Op de beurs gaat het niet goed met het aandeel EVS Broadcast, dat in 2020 nu 44% is gedaald. Indien EVS uiteindelijk daadwerkelijk €1,00 per aandeel bruto uitkeert is het dividendrendement 8,2% bij een beurskoers van €12,22. Blijft het dividend bij de inmiddels uitgekeerde 50 cent, dan is het dividendrendement 4,1%.


Eerder schrapte lingerieproducent van de Velde al het dividend in verband met de coronacrisis.

EVS levert betrouwbare en innovatieve technologie voor de productie van live, verrijkte tv-programma's, waardoor klanten efficiënter kunnen werken en hun inkomsten kunnen verhogen. De toonaangevende broadcast- en mediaproductiesystemen worden gebruikt door omroeporganisaties, productiebedrijven, post-productiebedrijven, filmstudio's, contenteigenaren en archiefbibliotheken in de hele wereld. EVS bedient vier kernmarkten - Sports, Entertainment, News en Media. EVS is opgericht in 1994. Het innovatieve Live Slow Motion-systeem was een revolutie voor live uitzendingen. De betrouwbare en geïntegreerde bandloze oplossingen, gebaseerd op de toonaangevende XT-server, worden nu overal gebruikt om wereldwijd live producties te leveren. Tegenwoordig blijft EVS praktische innovaties ontwikkelen, zoals het C-Cast second-screen delivery platform, om klanten te helpen om de waarde van hun mediacontent te maximaliseren. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in België. EVS heeft kantoren in Europa, het Midden-Oosten, de Aziatisch-Pacifieke regio en Noord- en Zuid-Amerika. Ongeveer 500 EVS-professionals vanuit 20 kantoren verkopen de producten in meer dan 100 landen en zorgen wereldwijd voor customersupport. 

Gerelateerde berichten



 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE