Miko verhoogt dividend in 2019 met 10 procent | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 25 maart 2019

Miko verhoogt dividend in 2019 met 10 procentMiko, de op Euronext Brussel genoteerde koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist, verhoogt het dividend in 2019 met precies tien procent naar 1,87 euro bruto per aandeel.

Vorig jaar werd het dividend met een vergelijkbaar percentage verhoogd door Miko, dat in 2018 een dividend van €1,70 betaalde.

Het geschatte dividendrendement voor deze Belgische smallcap is 1,7% bij een beurskoers van 110 euro. De ex-coupon datum is nog niet bekend maar zal normaal gesproken net als in de voorgaande jaren begin juni vallen. Vorig jaar ging Miko nog op 7 juni ex-dividend met een betaalbaarstelling enkele dagen later.

Het aandeel Miko doet in 2019 weinig op de beurs in Brussel met een koerswinst van 0,9% bij de slotkoersen van maandag. De huidige beurswaarde is bijna 137 miljoen euro.

Vanwege de geringe marktkapitalisatie zijn er nauwelijks analisten die het aandeel Miko volgen. Volgens onze informatie is er momenteel slechts één analist met een advies 'buy' en een koersdoel €135.

Miko is al meer dan 200 jaar actief in koffieservice en sinds een 45-tal jaren in kunststofverpakkingen, en werd in 1998 geïntroduceerd op Euronext Brussel. Miko volgt een “tweepijlerstrategie” waarbij de kernactiviteiten – koffieservice en kunststofverpakkingen – nagenoeg zelfstandige entiteiten zijn met elk hun eigen management, zodat beide activiteiten een eigen groeipad kunnen volgen. De groep haalde in 2017 een omzet van 205 miljoen euro, waarvan 53 % in het koffiesegment en 47 % in het kunststofsegment. Miko is een internationale groep met eigen ondernemingen in België, Frankrijk, Engeland, Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Polen, Tsjechië, Slowakije, Indonesië en Australië.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE