Miko verhoogt dividend 2017 naar €1,70 per aandeel | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 26 maart 2018

Miko verhoogt dividend 2017 naar €1,70 per aandeelMiko NV dividend boekjaar 2017
Miko, de op Euronext Brussel genoteerde koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist verhoogt het dividend in 2018 met ruim tien procent naar 1,70 euro bruto per aandeel.

Het geschatte dividendrendement voor deze Belgische smallcap is 1,3%. De ex-coupon datum valt normaal gesproken begin juni.
Vorig jaar betaalde Miko NV nog een dividend van €1,54 bruto aan zijn aandeelhouders, die toch al verwend zijn wat betreft jaarlijks hogere uitkeringen. Een ex-coupon datum is nog niet bekend, maar zal waarschijnlijk net als vorig jaar begin juli vallen.

De Raad van Bestuur stelt aan de algemene vergadering voor om een dividend uit te keren van 1,7 euro bruto per aandeel, of 10,4 % meer dan vorig jaar. 
Het dividend voor het jaar 2017 zal betaalbaar gesteld worden op 11 juni 2018. Vorig jaar was dat nog op 10 juni. Bij een beurskoers van 120 euro is het geschatte dividendrendement voor Miko momenteel 1,3% bruto. Dit jaar daalt het aandeel van de Belgische smallcap ruim 2 procent in Brussel, wat een actuele marktkapitalisatie van 149 miljoen euro oplevert voor beurslieveling Miko.

LEES OOK: Veel dividend voor Belgische aandelen vastgoed én D'Ieteren

Op dit moment is er slechts één analist die Miko volgt met een advies 'buy' en een koersdoel van 142 euro, ruim 18 procent boven het slot van vandaag (maandag). Twee jaar geleden betaalde Miko nog een dividend van €1,40 bruto.

Miko is al meer dan 200 jaar actief in koffieservice en sinds een 45-tal jaren in kunststofverpakkingen, en werd in 1998 geïntroduceerd op Euronext Brussel. Miko volgt een “tweepijlerstrategie” waarbij de kernactiviteiten – koffieservice en kunststofverpakkingen – nagenoeg zelfstandige entiteiten zijn met elk hun eigen management, zodat beide activiteiten een eigen groeipad kunnen volgen. De groep haalde in 2017 een omzet van 205 miljoen euro, waarvan 53 % in het koffiesegment en 47 % in het kunststofsegment. Miko is een internationale groep met eigen ondernemingen in België, Frankrijk, Engeland, Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Polen, Tsjechië, Slowakije, Indonesië en Australië.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE