Drie Belgische aandelen ex-coupon op 25 juni 2024 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

maandag 17 juni 2024

Drie Belgische aandelen ex-coupon op 25 juni 2024
Drie aandelen uit België zullen op 25 juni 2024 nog ex-dividend gaan: Titan Cement, Cenergy en Viohalco. Dit zijn bijna de laatste aandelen in het dividendseizoen 2024.

Trouwe volgens van dividendnieuws.be (die zich vandaag ook voor de gratis nieuwsbrief kunnen aanmelden) weten natuurlijk dat de meeste dividenden voor dit jaar inmiddels zijn uitgekeerd in België. Vorige week nog gingen Sipef, Moury Construct, Campine, Miko en D'Ieteren ex-dividend.

Deze week is het even rustig, maar op 25 juni volgen weer drie minder bekende, kleinere, aandelen uit België die alledrie ex-dividend gaan; Titan Cement, Viohalco en Cenergy Holdings. 

Titan Cement betaalt een fors hoger dividend van €0,85 bruto per aandeel (vorig jaar €0,42) wat een dividendrendement geeft van 2,9% bij een beurskoers van €29,15. Titan Cement Group is een multinationaal cement- en bouwmaterialenbedrijf met hoofdzetel in Athene, Griekenland, en een significante aanwezigheid in België. Het bedrijf produceert en verkoopt cement, beton, aggregaten en andere bouwmaterialen. Titan richt zich op duurzaamheid en innovatie in de bouwsector.

Viohalco SA betaalt net als in 2023 ook dit jaar een dividend van €0,12 bruto per aandeel. Dat geeft 2% dividendrendement bij een koers van €5,88 per aandeel. Viohalco is een toonaangevende Belgische holdingmaatschappij met activiteiten in de metallurgische sector. Het bedrijf heeft een divers portfolio dat onder meer aluminium, koper, kabels, staal en staalpijpen omvat. Viohalco levert producten en oplossingen aan verschillende industrieën zoals bouw, energie, telecommunicatie, en transport.
Cenergy Holdings tot slot betaalt weer een flink hoger dividend van €0,08 per aandeel in 2024, tegen €0,05 dividend in 2023. Bij een koers van €8,83 is het dividendrendement 0,9% bruto. Cenergy Holdings, dat vorig jaar begon met het eerste dividend ooit, is een industrieel holdingbedrijf met focus op energie. Het bedrijf, gevestigd in België, is actief in de energie- en telecommunicatiesector, en richt zich op het aanbieden van producten en diensten voor energieoverdracht en -opslag, zoals hoogspanningskabels, onderzeekabels en pijpleidingen. Cenergy Holdings streeft naar het ondersteunen van de overgang naar duurzame energiebronnen.

Na dit drietal volgen in juni ook nog IBA, Azelis en Econocom. In juli 2024 hebben wij vervolgens nog drie aandelen in de kalender staan die ex-coupon zullen noteren.

Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE