D'Ieteren kondigt ook in 2024 enorme dividendverhoging aan | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 8 maart 2024

D'Ieteren kondigt ook in 2024 enorme dividendverhoging aanD Ieteren dividend boekjaar 2023

D'Ieteren Group
uit België verhoogt ook in 2024 het dividend weer fors met een voorgestelde uitkering van €3,75 bruto per aandeel. Het dividendrendement is 2% en de ex-coupon datum is 11 juni 2024 voor het bedrijf achter Carglass.

Het is inmiddels geen verrassing meer maar D'Ieteren verhoogt ook het dividend voor 2023 met een flink percentage, in lijn met de voorgaande jaren. Aandeelhouders ontvangen dit jaar €3,75 bruto dividend, een stijging van 25% ten opzichte van boekjaar 2022, toen het dividend €3,00 bruto per aandeel was.

Bij een beurskoers van €190 is het dividendrendement van D'Ieteren bruto 1,95%. D'Ieteren betaalt na deze verhoging naar schatting afgerond zo'n 195 miljoen euro dividend, goed voor een nieuw record. Zowel qua dividendhistorie als dividendgroei de laatste jaren zijn er weinig aandelen in België die kunnen tippen achter de investeringsholding. De onderstaande grafiek met dividenden per jaar zegt natuurlijk alles.

dividendhistorie aandeel D'Ieteren
D'Ieteren blijft het dividend jaarlijks fors verhogen
(klik op tabel voor grotere versie)

Wie het dividend van D'Ieteren wil ontvangen moet het aandeel van het succesvolle Belgische bedrijf in ieder geval voor de ex-coupon datum van 11 juni 2024 in bezit hebben. Hou er wel rekening mee dat er van het bruto dividend van €3,75 nog 30% roerende voorheffing wordt ingehouden, waarna er een netto uitkering van €2,625 per aandeel D'Ieteren resteert. Dit dividend zal in cash worden uitgekeerd op 14 juni 2024.

Na sterke resultaten over 2023 (en het vierde kwartaal van vorig jaar) schoot het aandeel D'Ieteren donderdag 7 maart omhoog waardoor er dit jaar een koerswinst van 7,2% op het bord staat. De marktwaarde van D'Ieteren is inmiddels meer dan 10 miljard euro, wat het één van de grootste beursgenoteerde firma's in België maakt.

D'Ieteren, opgericht in 1805 en verder uitgebouwd over verschillende familiegeneraties heen, is een in België gevestigde onderneming die, samen met haar dochterondernemingen, actief is in de autodistributie en de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing. Het bedrijf verdeelt automerken, zoals Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Bentley, Lamborghini, Porsche en Bugatti in België via haar dealers. Het bedrijf is ook gespecialiseerd in het repareren van autoruiten en het vervangen van voorruiten via een netwerk van franchiseactiviteiten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland. Daarnaast is zij via haar dochteronderneming Belron SA actief op de markt voor woningreparatie in Europa. De groep heeft momenteel drie activiteiten: D'Ieteren Auto, Belron (gedeeltelijk eigendom) en boekjes- en agendamaker Moleskine (voor 100% eigendom, eerder genoteerd aan de beurs in Italië).


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE