Dividendseizoen 2024 in België begint in april | Bekijk de ex-coupon agenda | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 19 maart 2024

Dividendseizoen 2024 in België begint in april | Bekijk de ex-coupon agendaex coupon aandelen belgie 2024

Het dividendseizoen van 2024 staat voor de deur, en Belgische beleggers kunnen zich klaarmaken voor een reeks dividenduitkeringen van toonaangevende bedrijven. In april start het dividendseizoen pas echt wanneer veel aandelen ex-coupon noteren. Bekijk het overzicht voor de komende weken.

Hierna hebben wij willekeurig enkele dividendbetalingen geselecteerd die de komende periode zullen plaatsvinden. Voor de volledige dividendkalender verwijzen wij u naar de dividendagenda van dividendnieuws.be.

APRIL 2024:

  • 15 april: Wereldhave Belgium kondigde een dividend aan van €4,10 per aandeel aan. Wereldhave Belgium is actief in het vastgoedbeheer, met een focus op winkelcentra en kantoorruimtes.
  • 24 april: ING (NL) noteert ex-coupon van €0,756 per aandeel uit, wat bijna een verdubbeling is ten opzichte van een jaar eerder. ING is een internationale bankgroep die financiële diensten aanbiedt aan particulieren en bedrijven.
  • 25 april: WDP kondigde een dividend aan van €1,12 per aandeel. Qua dividendgroeit stelt het voormalige Warehouses de Pauw nu al een aantal jaren flink teleur. WDP is gespecialiseerd in logistiek vastgoed en biedt opslag- en distributiefaciliteiten aan bedrijven.

MEI 2024:

  • 2 mei: Van de Velde gaat ex-coupon voor €2,40 per aandeel. Van de Velde, dat altijd een hoog dividend uitkeert, is een bekende producent van lingerie en badmode, met internationale merken zoals Marie Jo en PrimaDonna.
  • 3 mei: ABInBev kondigde een dividend van €0,82 per aandeel aan wat nog altijd ruim onder het dividend van jaren geleden ligt. ABInBev is 's werelds grootste brouwerijconcern, bekend van merken zoals Budweiser, Corona en Stella Artois.
  • 15 mei: Melexis noteert ex-dividend voor €2,40 per aandeel. Voor de sector betaalt Melexis een hoog dividend. Melexis is een toonaangevende fabrikant van halfgeleiders en sensortechnologieën voor de auto-industrie.

Beleggers kunnen deze data in de gaten houden om op de hoogte te blijven van dividenduitkeringen en mogelijkheden voor hun portefeuilles. Voor de volledige dividendagenda kunt u hier kijken.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE