Orange Belgium betaalt ook geen dividend in 2024 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 21 februari 2024

Orange Belgium betaalt ook geen dividend in 2024Orange Belgium dividend

Geen verrassing, maar Orange Belgium zal ook dit jaar geen dividend uitkeren aan aandeelhouders. Het telecombedrijf deed dat voor het laatst in 2021.

In 2021 ontvangen beleggers in Orange Belgium voor de laatste maal een dividend van destijds €0,50 bruto per aandeel. Het jaar daarna werd er voor het eerst bekend gemaakt dat aandeelhouders geen dividend zouden ontvangen.

Het schrappen van het dividend drie jaar geleden had te maken met de forse investeringen van het Belgische bedrijf in de aanstaande spectrumveilingen in combinatie met de impact van de overname van VOO destijds, die voor een aanzienlijk hogere schuldratio zorgde. Wat ook een rol speelt is de controlerende positie van het Franse telecombedrijf Orange, dat bijna 77% van de aandelen van Orange Belgium in handen heeft. 

Gezien de impact van de overname van VOO op de balans zal de raad van bestuur op de jaarlijkse algemene vergadering geen dividend voor het boekjaar 2023 voorstellen. (bron: persbericht Orange Belgium 9 februari 2024)

Dat alles bij elkaar heeft Orange Belgium ertoe doen besluiten om ook in 2024 wederom geen dividend te betalen aan investeerders. Op 9 februari kwam het telecombedrijf reeds met resultaten over 2023 en die waren zeker niet teleurstellend met een stijgend aantal klanten (zowel postpaid als kabelklanten) en een hogere omzet en EBITDA.

Toch werd er opnieuw geen dividend aangekondigd, wat nog altijd het gevolg is van de de overname van VOO, zo lezen we in het jongste persbericht van Orange Belgium. 

Orange Belgium is een van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via zijn dochteronderneming Orange Luxembourg. Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren, en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformante mobiele netwerk beschikt over de 2G-, 3G-, 4G- en 4G+-technologie waar we voortdurend in blijven investeren. Orange Belgium is een dochteronderneming van de Orange-groep, een van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele telefonie en internetdiensten en een van de wereldleiders in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE