Orange Belgium betaalt in 2021 opnieuw €0,50 dividend | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 5 februari 2021

Orange Belgium betaalt in 2021 opnieuw €0,50 dividendNet als in de voorgaande jaren zal Orange Belgium ook in 2021 weer een dividend van bruto €0,50 per aandeel uitkeren.

Het Belgische telecombedrijf steeg eerder dit jaar flink na een overnamebod van het Franse Orange. Het dividendrendement is 2,2%.

In 2020 was Orange Belgium veelvuldig in het nieuws, met eind vorig jaar het nieuws dat het Franse moederbedrijf een bod doet op alle aandelen van het in België genoteerde telecombedrijf.

Vorig jaar betaalde Orange Belgium ook een dividend van 50 eurocent bruto, nadat eerder wel een hoger dividend van €0,60 per aandeel was voorgesteld. Als we het dividend van 2021 meerekenen ontvangen aandeelhouders nu vijf jaar op rij een dividend van 50 cent bruto.

In het persbericht van vandaag van Orange Belgium, dat jaarcijfers over 2020 bekend maakte, lezen we: "De raad van bestuur zal op de jaarlijkse algemene vergadering voor het boekjaar 2020 een stabiel dividend van 0,50 euro per aandeel voorstellen". 

De jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders zal op 5 mei 2021 worden gehouden. De betaling van het dividend zal, indien goedgekeurd, plaatsvinden op 19 juni 2021 (ex-dividenddatum 17 juni 2021; registratiedatum 18 juni 2021).

Orange Belgium is een van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via zijn dochteronderneming Orange Luxembourg. Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren, en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformante mobiele netwerk beschikt over de 2G-, 3G-, 4G- en 4G+-technologie waar we voortdurend in blijven investeren. Orange Belgium is een dochteronderneming van de Orange-groep, een van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele telefonie en internetdiensten en een van de wereldleiders in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven.


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE