Aandeel Orange Belgium stijgt 35% na bod Orange uit Frankrijk | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

donderdag 3 december 2020

Aandeel Orange Belgium stijgt 35% na bod Orange uit FrankrijkAandeel Orange BE bod
Het Belgische dividend aandeel Orange Belgium stijgt vandaag ruim 35% op het nieuws dat het Franse moederbedrijf Orange SA het telecombedrijf volledig wil overnemen.

Orange uit Frankrijk kwam zelf ook met goed nieuws voor zijn aandeelhouders, die mede vanwege een belastingmeevaller een extra dividend uitgekeerd krijgen.

De Franse telecomreus Orange heeft een bod gedaan van 22 euro per aandeel op het Belgische dochterbedrijf Orange Belgium. In reactie zetten beleggers het aandeel Orange BE ruim 35% hoger op €21,90, wat dicht nabij het bod uit Frankrijk is. 

Orange uit Frankrijk heeft al 52,91% van de aandelen van Orange Belgium in zijn bezit. Dankzij de flinke koersstijging staat het aandeel Orange Belgium dit jaar nu op een winst van bijna 6%, goed voor een actuele marktkapitalisatie van bijna 1 miljard euro. Op 12 mei 2020 noteerde het aandeel in Brussel voor de laatste maal ex-coupon voor een bedrag van €0,50 per aandeel. Het dividendrendement is op basis daarvan nu een geschatte 3,1% bruto jaarlijks.

ORANGE FRANCE BETAALT EXTRA DIVIDEND
Ook voor de eigen aandeelhouders kwam het Franse moederbedrijf gisteren nabeurs met een goede medeling, want naast de aangekondigde overname van Orange Belgium werd ook bekend dat investeerders een extra coupon van €0,20 bruto per aandeel zullen ontvangen in verband met een belastingmeevaller van ruim 2 miljard euro.

Eerder wist Orange France al te verrassen door een hoger dan verwacht interim dividend aan te kondigen voor 2020. Beleggers rekenden met €0,30 per aandeel en krijgen nu €0,40 bruto per aandeel, ofwel een stijging van 33,3% ten opzichte van de coupon van 2019. Overigens moet Orange in Frankrijk op 7 december nog ex-coupon noteren voor dit interim dividend. Het dividendrendement is nu 5,6% op jaarbasis, waarbij er dus ook nog een extra uitkering van 20 eurocent onderweg is.

Het aandeel Orange Belgium maakte eind oktober ook een een gigantische koerssprong na beter dan verwachte resultaten. 

Analisten reageren vandaag positief op het bod en volgens ING is het aandeel Orange Belgium zelfs op 22 euro nog een koopje. De analisten van ING denken dat de overname wel negatief is voor Telenet en Proximus, omdat Orange BE nu een sterke rivaal heeft met financiële steun en strategische steun uit Frankrijk.

Orange Belgium is een van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via zijn dochteronderneming Orange Luxembourg. Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren, en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformante mobiele netwerk beschikt over de 2G-, 3G-, 4G- en 4G+-technologie waar we voortdurend in blijven investeren. Orange Belgium is een dochteronderneming van de Orange-groep, een van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele telefonie en internetdiensten en een van de wereldleiders in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE