Aandeel Orange Belgium +9,5% na sterke cijfers Q3 2020 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

zondag 25 oktober 2020

Aandeel Orange Belgium +9,5% na sterke cijfers Q3 2020ORange BE dividend 2020
Het aandeel van het Belgische telecombedrijf Orange Belgium sloot vrijdag 23 oktober bijna 9,5% hoger op €15,48 na meevallende resultaten over het laatste kwartaal.

Eerder dit jaar stelde het voormalige Mobistar nog een 20% hoger dividend van €0,60 per aandeel voor wat later weer werd teruggedraaid vanwege COVID-19.
Beleggers in het aandeel Orange Belgium hadden vrijdag een prima beursdag met een koersstijging van bijna 10% na sterke cijfers over het jongste kwartaal, waarin beter werd gepresteerd dan verwacht door analisten.

De omzet in het derde kwartaal van 2020 kwam uit op €335,3 miljoen, tegen een gemiddelde consensus van de analisten die het Belgische aandeel volgend van €324,1 miljoen. Ook het EBITDA cijfers kwam hoger uit dan verwacht met 89,4 miljoen euro tegen de consensus expectatie van 86,9 miljoen euro.

Ook analisten waren daarom zeer te spreken over de laatste cijfers van Orange Belgium met over het algemeen lovende reacties en commentaren. Zo rekenen JPMorgan en Barclays erop dat het bedrijf zijn verwachting voor het hele jaar gaat verhogen en de analisten van Credit Suisse denkt dat de hele Belgische telecommarkt betere groeiperspectieven heeft. Komende week zullen ook concurrenten Telenet en Proximus hun resultaten rapporteren aan beleggers.

Analisten oordelen gemiddeld positief over het aandeel Orange Belgium met momenteel 17 koopadviezen, 4 'houden' adviezen en 1 verkoopadvies. Het gemiddelde koersdoel van de experts ligt op ruim €21, ofwel ver boven het huidige niveau van het aandeel Orange, dat in 2020 een kwart van zijn waarde verliest.

DIVIDENDVERHOGING WEER INGETROKKEN DOOR ORANGE BELGIUM
In februari kondigde Orange Belgium nog een mooie dividendverhoging van 20% aan tot €0,60 per aandeel, waarmee het dividend voor het eerst in jaren werd verhoogd. Echter kwam het uiteindelijk toch niet zover en wel vanwege het coronavirus, want in april trok Orange Belgium de verhoging weer in.

In een persbericht gedateerd 23 april 2020 laat het bedrijf weten de eerder beloofde verhoging van het dividend in 2020 weer terug te draaien: 'Rekening houdend met de huidige situatie en de onzekerheid, beveelt de raad van bestuur de jaarlijkse algemene vergadering aan om het dividend over 2019 niet te verhogen tot 0,60 euro per aandeel zoals aanvankelijk voorzien, en een ongewijzigd dividend van 0,50 euro per aandeel te handhaven.'

Het dividend van €0,50 werd uiteindelijk op 14 mei 2020 betaald met als ex-coupon datum 12 mei 2020. Het is daarmee het vierde jaar op rij dat Orange Belgium 50 cent dividend uitkeert. Bij een beurskoers van €15,48 is het dividendrendement voor het aandeel 3,2% bruto.

Orange Belgium is een van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via zijn dochteronderneming Orange Luxembourg. Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren, en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformante mobiele netwerk beschikt over de 2G-, 3G-, 4G- en 4G+-technologie waar we voortdurend in blijven investeren. Orange Belgium is een dochteronderneming van de Orange-groep, een van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele telefonie en internetdiensten en een van de wereldleiders in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven.

Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE