Orange Belgium betaalt geen dividend over boekjaar 2021 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

vrijdag 11 februari 2022

Orange Belgium betaalt geen dividend over boekjaar 2021Orange Belgium logo 2022
Slecht nieuws voor investeerders in het aandeel Orange Belgium, want het telecombedrijf heeft aangekondigd het dividend over boekjaar 2021 te passeren.

Vorig jaar betaalde Orange Belgium nog €0,50 bruto dividend. Dit jaar kiest het bedrijf voor geen dividend uit te keren, onder meer vanwege de forse investeringen voor de komende spectrumveilingen.

Vandaag, op 11 februari 2022, rapporteert Orange Belgium de resultaten over 2021, die door beleggers wel worden beloond met een koerswinst van 1% op €19,58 per aandeel. De cijfers waren ook niet slecht met een 5,3% hogere omzet in het vierde kwartaal met bijna 21% meer kabelklanten en 3,9% meer mobiele postpaidklanten voor Orange Belgium.

GEEN DIVIDEND VOOR AANDEELHOUDERS ORANGE IN 2022
Ten aanzien van het dividend heeft Orange Belgium minder goed nieuws, want beleggers krijgen in 2022 geen uitkering van de winst. In het persbericht stelt het Belgische bedrijf dat de raad van bestuur op de jaarlijkse algemene vergadering geen dividendgoedkeuring zal voorstellen vanwege de komende spectrumveilingen en de impact van de overname van VOO op de balans.

Even later treffen we nog de volgende passage in het persbericht: "De Orange Belgium-groep streeft naar een evenwicht tussen gepaste contante rendementen voor de aandeelhouders en een evenwichtige en degelijke financiële positie, met voldoende bewegingsruimte om te investeren in de convergente strategie, de uitbreiding van het netwerk en andere groeikansen. De raad van bestuur van Orange Belgium zal voor het boekjaar 2021 geen dividendgoedkeuring voorstellen om geldmiddelen vrij te houden voor toekomstige kapitaalvereisten, zoals de betaling van de spectrumveiling en de overname van VOO, die na de afsluiting zal leiden tot een schuldratio van 3,5."

Het is daarmee voor het eerst na vele jaren dat Orange Belgium geen dividend zal uitkeren. Volgens berekeningen van dividendnieuws.be wordt met het passeren van het dividend van €0,50 bruto per aandeel in totaal 30 miljoen euro bespaard.

LEES OOK: Aandeel KPN | Hoog en groeiend dividend

Orange Belgium had overigens helemaal geen sterke of indrukwekkende dividendgeschiedenis, want sinds boekjaar 2016, toen de dividendbetalingen weer werden hervat, werd elk jaar een relatief klein dividend van €0,50 bruto per aandeel betaald aan aandeelhouders. Op de huidige beurskoers geeft dat een dividendrendement van minder dan 2,5%. Andere telecom- en kabelbedrijven, zoals het Nederlandse KPN, staan juist bekend om het jaarlijks groeiende dividend en daarnaast een veel hoger dividendrendement. Zo krijgen beleggers in KPN dit jaar bijna 5% meer dividend.

Orange Belgium is een van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via zijn dochteronderneming Orange Luxembourg. Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren, en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformante mobiele netwerk beschikt over de 2G-, 3G-, 4G- en 4G+-technologie waar we voortdurend in blijven investeren. Orange Belgium is een dochteronderneming van de Orange-groep, een van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele telefonie en internetdiensten en een van de wereldleiders in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE