Dividendrendement aandeel Aedifica is 6,2% bij €3,80 dividend in 2023 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

woensdag 2 augustus 2023

Dividendrendement aandeel Aedifica is 6,2% bij €3,80 dividend in 2023aedifica wil 3,80 euro dividend betalen in 2023

Het Belgische zorgvastgoedfonds Aedifica heeft op 2 augustus 2023 herhaald een dividend van €3,80 bruto per aandeel te willen uitkeren. Dat geeft een hoog dividendrendement van 6,2% op een beurskoers van €61,50.

Er was dit jaar al veel te doen omtrent Aedifica, dat veel beleggers met grote twijfels en vragen achter liet over de gang van zaken na de acties om de balans te versterken met een keuzedividend en vooral ook een kapitaalsverhoging van €380 miljoen begin juli, wat voor een wilde beweging van de beurskoers zorgde in Brussel. 

Welnu, die 'ellende' ligt inmiddels achter ons en Aedifica kwam heden morgen met het halfjaarlijks financieel verslag over 2023. Daarbij herbevestigd het Belgische bedrijf het voorgestelde dividend van €3,80 bruto per aandeel en wordt de winstprognose (EPRA) zelfs verhoogd van €4,78 naar €4,85 per aandeel.

Een dividend van €3,80 bruto in totaal geeft een dividendrendement van 6,2% bij de beurskoers van €61,50 voor het aandeel Aedifica dat in 2023 nog altijd op een groot verlies van 17% staat op Euronext Brussels. Over het jongste boekjaar 2022 werd in totaal ook €3,80 dividend uitgekeerd door Aedifica, dat de laatste jaren wel telkens een stabiel tot hoger dividend betaalde. Vorige maand gaf KBC nog een koopadvies af voor het aandeel Aedifica volgend op de claimemissie.

Aedifica is een Belgische beursgenoteerde vennootschap die gespecialiseerd is in vastgoed voor zorginfrastructuur. Ze investeren in en beheren verschillende soorten zorgvastgoed, zoals rusthuizen, verzorgingstehuizen, serviceflats en andere zorggerelateerde faciliteiten, met als doel duurzame en kwalitatieve woonoplossingen te bieden aan senioren en zorgbehoevende mensen. Aedifica heeft een  portefeuille van honderden sites opgebouwd in België, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Finland, Zweden, Ierland en Spanje


Gerelateerde berichtenGratis nieuwsbrief

 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE