De beste en slechtste Belgische dividend aandelen in 2022 | DIVIDENDNIEUWS BELGIË

dinsdag 20 september 2022

De beste en slechtste Belgische dividend aandelen in 2022de beste en slechtste dividend aandelen belgie 2022
De grote winnaar in Brussel in 2022 is natuurlijk Euronav met een beurskoers die verdubbelde. Ook Exmar doet het uitstekend. Wat zijn de andere aandelen in België die een dividend betalen en die hard stijgen dit jaar? We kijken ook naar de verliezers, met Sofina als slechtste dividendaandeel in 2022.

Het beursjaar is evenwel goed op gang met nog ruim één kwartaal te gaan in 2022. Dat geeft ons een mooie gelegenheid om naar de grootste stijgers en dalers te kijken op de beurs in Brussel. We richten ons uiteraard op de Belgische aandelen die een dividend uitkeren. Hieronder ziet u het overzicht van grootste stijgers en dalers, inclusief (geschat) dividendrendement en prestatie dit jaar.

Beste aandelen Belgie 2022
Euronav en Exmar zijn de beste dividendaandelen in België in 2022.

Euronav, dat zijn beurskoers zag verdubbelen in 2022, doet het in lijn met de stijgende olie-en gasprijs heel goed dit jaar, net als Exmar. Beide aandelen betalen ook dividend. Euronav keert relatief weinig uit en Exmar kwam juist onlangs met een zeer hoog dividend.

Welnu, dan werpen we ook een blik op juist de slechtste aandelen in België in 2022. Ook hier zien we enkele opvallende namen, maar is het toch juist Sofina, een gekende dividendbetaler, die de lijst met grootste dalers aanvoert in 2022.

Slechtste dividendaandelen Belgie in 2022
De aandelen Sofina en Telenet zijn de grootste dalers in België in 2022.

Sofina verhoogde het dividend in 2022 wel gewoon naar een record van €3,13 bruto per aandeel. Dat was een verhoging van 4%. Bij een koers van €182,60 is het dividendrendement nu 1,7%. Dan Telenet, dat dit jaar ook de beurskoers ziet halveren. Het bericht dat Telenet het dividend van 2023 met meer dan 60% wil verlagen werd slecht ontvangen door de markt. Het getoonde dividendrendement van 18% is dan ook gebaseerd op het reeds uitgekeerde dividend. Volgend jaar zal het lager zijn.

De meeste aandelen in België betaalden inmiddels dividend in 2022. Slechts een aantal fondsen, waaronder Exmar, moet nog ex-coupon noteren. Bekijk hier het dividendoverzicht voor het vierde kwartaal van 2022 voor België.


Gerelateerde berichten 

© 2023 DIVIDENDNIEUWS.BE